Kolmanteen rokotukseen voivat nyt varata ajan vain 60 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmäläiset – walk in -rokotukset tauolle kolmannen rokotuksen osalta

20.12.2021

Kolmanteen rokotukseen voivat nyt varata ajan vain 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmäläiset, jotta voidaan varmistaa, että he saavat kolmannen rokotteen mahdollisimman pian. 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Tiedotamme, kun riskiryhmiin kuulumattomat alle 60-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen. Jos olet jo ehtinyt varata ajan kolmanteen rokotukseen, aikaa ei tarvitse perua, vaan voit saapua normaalisti rokotettavaksi.

Ilman ajanvarausta toimivat walk in -rokotukset kolmannen rokotuksen osalta menevät tauolle maanantaista 20.12. alkaen. Walk in -rokotukset jatkuvat ensimmäisen ja toisen rokotuksen osalta.

Voit varata ajan rokotukseen hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen (oulu.terveytesi.fi) kautta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Oulun kaupunki noudattaa THL:n suosituksia. THL:n mukaan kolmansissa rokoteannoksissa tulee edetä nopeasti kansallisen koronarokotusstrategian ja valtioneuvoston asetuksessa määritellyn rokotusjärjestyksen mukaisesti eli vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpiin. Lisäksi alueellisesti on huolehdittava, että rokottamisessa edetään joustavasti tässä järjestyksessä.