Korona­passin tarkastukset alkavat Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteissa

07.12.2021

Koronapassin tarkastukset alkavat Oulun taidemuseossa, Tiedekeskus Tietomaassa ja Pohjois-Pohjanmaan museossa tiistaina 7.12.2021. Jatkossa sisään pääsee ainoastaan näyttämällä koronapassia ja kuvallista henkilöllisyystodistusta. Koronapassia ei vaadita alle 16-vuotiailta.

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Kehotamme lataamaan tai tulostamaan paperisen koronapassin etukäteen Omakannasta.

Oulun kaupungissa on myös voimassa yleinen maskisuositus.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päätöksellään kieltänyt 3.12.2021 alkaen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi AVI on päättänyt, että 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti.

Uusimmat Aluehallintoviraston tapahtumaohjeistukset voi tarkistaa Aluehallintoviraston sivuilta: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

kuvituskuva.