Koronapassin tarkastukset alkavat Ouluhallilla ja uimahalleissa - AVI:n ohjeet velvoittavat muitakin toimijoita

06.12.2021

Koronapassin tarkastukset alkavat Ouluhallilla, Oulun uimahallissa Raksilassa, Raatin uimahallilla sekä Jatulin liikuntakeskuksessa ja Vesi-Jatulissa tiistaina 7.12.2021 alkaen. Jatkossa liikuntapaikkoihin pääsee ainoastaan näyttämällä koronapassia ja kuvallista henkilöllisyystodistusta.

Myös ryhmäliikuntaan edellytetään koronapassia. Koronapassia ei vaadita alle 16-vuotiailta.

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Kehotamme lataamaan tai tulostamaan paperisen koronapassin etukäteen Omakannasta.

Oulun kaupungissa on myös voimassa yleinen maskisuositus. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää urheilusuorituksen aikana, eikä sen käyttöä edellytetä myöskään alle 12-vuotiailta.

AVI:n ohjeet velvoittavat myös seuroja

Oulun kaupungin liikuntapalvelut edellyttää, että kaupungin tiloissa toimivat urheiluseurat ja muut toimijat noudattavat oma-aloitteisesti Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ohjeita.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päätöksellään kieltänyt 3.12.2021 alkaen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi AVI on päättänyt, että 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti.

AVI päätös yleisötilaisuuksien kieltämisestä

AVI päätös tilojen käytöstä tartuntariskien ehkäisemiseksi

AVI tiedote

Meillä on käytössä koronapassi -mainos.