veistos kadun keskellä, missä mies työntää auraa hevosen perässä

Korvenkylän kiertoliittymään suomenhevosta kunnioittava ympäristöteos Työhevonen

08.07.2024

Korvenkylän kiertoliittymään Hönttämäentien päähän  on asennettu ympäristöteos Työhevonen. Reija Pasasen suunnittelema teos koostuu hevoskyntöä tekevästä työmiehen ja hevosen silhuetista sekä maisemoidusta niittyalueesta kivineen.

Työhevonen ja -mies on tehty säänkestävästä teräslevystä, johon on kuvioitu perforoinnilla hevosen ja miehen hahmot. Veistoksen sisään on asennettu LED-valaistus, joka korostaa sen muotoa pimeään aikaan.

Korvenkylä on yksi Oulun vanhimmista kylistä, jonka juuret ulottuvat 1600-luvulle. Ennen maa- ja metsätalouden mekanisoitumista monet työtehtävät tehtiin hevosella ja myös liikkuminen tapahtui pääosin hevoskyydillä. Korvenkylän kiertoliittymän ympäristöteoksen aiheena oleva työhevonen ja sitä ohjaava työmies ovat saaneet inspiraation ajalta, jolloin hevosilla oli keskeinen rooli ihmisten arjessa ja työtehtävissä.

Ympäristöteoksen suunnittelusta on vastannut Ramboll Finland Oy osana Korvenkylän ensimmäisen vaiheen katujen, ympäristön ja vesihuollon rakennussuunnitelmaa.