Kuljetuspalvelukyytejä välittävässä Oulun matkapalvelukeskuksessa on ruuhkaa

14.07.2022

Julkaistu 14.7.2022

Oulun kaupungin kuljetuspalvelukyytien välitys on ruuhkautunut, minkä vuoksi välityspalvelua on jouduttu osin siirtämään ulkopuoliselle toimijalle. Tästä huolimatta odotusaika voi olla valitettavan pitkä. Myös kyytien välityksessä kuljettajille on esiintynyt ongelmia. Kyytejä välittävä Oulun matkapalvelukeskus arvioi, että häiriötilanne jatkuu heinäkuun loppuun saakka. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut pahoittelee tilannetta. 

Mikäli matkapalvelukeskus ei vastaa puheluun 15 minuutin kuluessa, asiakkaalla on oikeus tilata matka suoraan Oulun kaupungin kilpailuttamalta taksilta. Taksien numerot käyvät ilmi kuljetuspalveluasiakkaille lähetetystä elokuussa 2020 päivätystä asiakastiedotteesta.

Asiakastiedotteet löytyvät myös Oulun kaupungin verkkosivuilta:
ouka.fi/oulu/ikaantyminen/kuljetuspalvelut ja ouka.fi/oulu/vammaisuus/kuljetuspalvelu. Annettu ohjeistus koskee vain heitä, joille myönnetty oikeus taksin käyttöön, eli se ei koske Onni-linjan käyttäjiä.

Tarvittaessa kuljetuspalvelukyytien asiakkaat voivat saada lisätietoja ja ohjeita soittamalla palvelupuhelimiin p. 044 703 5275/Erityisryhmien palvelut ja p. 044 703 4973/Ikäihmisten palvelut.

Kuljetuspalveluita myönnetään sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain perusteella henkilöille, joilla on rajoitteita liikkumisessa vamman tai sairauden vuoksi, ja jotka eivät pysty käyttämään julkista liikennettä.