Kulttuuritalo Valve on saanut uuden visuaalisen ilmeen

13.06.2022

Kulttuuritalo Valveen uutta ilmettä

Kulttuuritalo Valveen visuaalinen ilme on uudistunut. Uusi ilme on suunniteltu yhteistyössä mainostoimisto Luovan Työmaan kanssa.

Uudistuksen lähtökohtana oli luoda Valveelle uniikki ja saavutettava ilme, josta löytyy sukunäköä Oulun uuden brändin ilmeen kanssa mutta joka on kuitenkin itsenäinen ja tunnistettava. Väistyvä ilme on ollut käytössä vuodesta 2008 lähtien.

– Maailma muuttunut 14 vuodessa, ja meidänkin viestintämme on tänä päivänä entistä monipuolisempaa ja monikanavaisempaa. Olemme iloisia siitä, että päivitetty ilme toimii paremmin eri kanavissa ja erilaisissa materiaaleissa, Oulun kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö ja kulttuuritalo Valveen johtaja Johanna Tuukkanen kertoo.

Valveen uudistetun ilmeen pohjana käytettiin Oulun kaupungin uuden brändin värejä sekä kaupungille tehtyä omaa typografiaa.

– Valveen logo on muotoiltu Oulun Graadin fontista. Uniikit puolisuunnikkaisiksi muotoillut V:t tuovat logoon persoonallisen yksityiskohdan ja synnyttävät muodon, jota voidaan käyttää eri materiaaleissa itsenäisenä graafisena elementtinä. V-kirjaimen yksinkertainen muoto antaa mahdollisuuksia luoda persoonallisia ja leikkisiä graafisia pintoja ja kuvioita, Luovan Työmaan creative lead Pasi Lehtinen kuvaa.

– Valve on kulttuuritalona ja toimijana elävä sekä monipuolinen, ja halusimme, että myös ilme edustaa tätä. Uusi ilme onkin moderni ja voimakas mutta myös erittäin leikkisä ja kokeileva. Sen väripintojen ja muotojen kanssa saa – ja kuuluu – leikkiä.

Enemmän kuin kulttuuritalo

Visuaalinen uudistus helpottaa myös sellaisesta Valveen toiminnasta viestimistä, joka tapahtuu fyysisesti muualla kuin kulttuuritalossa. Tuoreen ilmeen myötä otetaan käyttöön uusi ”Kulttuuri Valve” -logo.

– Aiemman logon kulttuuritalo-sana väistää omaksi rinnakkaislogokseen, sillä kokonaisuutena olemme kulttuuritalon lisäksi paljon muutakin – ja toimimme muuallakin kuin Valveen seinien sisällä. Kulttuuri-sana on kaiken toiminnan yhteinen nimittäjä, Tuukkanen sanoo.

KulttuuriValve on ollut jo aiemmin käytössä verkkosivun osoitteessa sekä sosiaalisen median tunnuksissa.

Uusi ilme näkyy Valveen verkkosivuilla  ja sosiaalisen median kanavissa tästä päivästä alkaen. Ilmettä päivitetään asteittain, ja esimerkiksi talossa esillä olevat opastetaulut ja kyltit ovat vuorossa syyskaudella.

Kulttuuritalo Valve on seitsemänä päivänä viikossa avoinna oleva kulttuurin keskus kaikenikäisille. Tapahtumien ja esitysten lisäksi Valve tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja taideopetusryhmiä eri kohderyhmille. Valveella toimii Oulun lastenkulttuurikeskus, ja toimintaan kuuluu myös kulttuurihyvinvoinnin sekä kaupunginosakulttuurin kehittäminen koko Oulun alueella. Monipuolinen yhteistyö eri taiteenalojen yhdistysten ja ammattilaisten kanssa on keskeinen osa kaikkea toimintaa. Kulttuuritalo Valve on yksi Oulun kaupungin kulttuurilaitoksista, ja yleiset kulttuuripalvelut on organisoitu sen toimintaan.

Lisätietoja:

Johanna Tuukkanen

Kulttuuripalvelupäällikkö ja kulttuuritalo Valveen johtaja

Puh. 044 703 7510

johanna.tuukkanen(at)ouka.fi