Kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasperheet voivat saada maksuhyvityksiä yllättävissä henkilöstövajaustilanteissa

29.11.2021

Oulun kaupungin päiväkodit kärsivät tällä hetkellä poikkeuksellisen pahasta sijaispulasta. Varhaiskasvatuksen toimipaikoissa on jouduttu yksittäisinä päivinä sulkemaan avoimen varhaiskasvatuksen kerhoja. Lisäksi on jouduttu pyytämään huoltajia hakemaan lapsensa varhaiskasvatuksesta normaalia aikaisemmin tai on suositeltu pitämään lapsia kotona yksittäisinä päivinä.

Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta on päättänyt 16.11.2021, että kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasperheet saavat maksuhyvityksen seuraavissa tilanteissa lokakuusta 2021 alkaen:

  • Jos lapsella on ollut varattu varhaiskasvatuspäivä ja päiväkodin johtaja pyytää perhettä pitämään vapaapäivän varhaiskasvatuksesta, myönnetään näille päiväkodin johtajan esittämille vapaapäiville maksuhyvitys aluepäällikön luvalla.
  • Asiakasmaksu hyvitetään niiltä päiviltä, kun huoltajat järjestävät lapsen hoidon itse yksikön ollessa suljettuna henkilöstön suunnittelu- ja kehittämispäivän vuoksi.

Mikäli edelleen joudutaan supistamaan toiminta-aikaa tai sulkemaan päiväkoti tai joku sen ryhmistä, päiväkoti tiedottaa siitä asiakasperheitään. Päiväkodin johtaja merkitsee lapsen poissaolopäivän maksuhyvityspäiväksi ja hyvitys toteutuu automaattisesti varhaiskasvatuslaskulle. Maksuhyvitys ei koske tilanteita, joissa perhettä on pyydetty hakemaan lapsensa varhaiskasvatuksesta normaalia aikaisemmin.

Lisätietoa voit lukea sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouspöytäkirjasta 16.11.2021 § 143

Ystävällisin terveisin


Miia Kemppi

Varhaiskasvatusjohtaja

Sivistys- ja kulttuuripalvelut