Oulun teatteri talvella
KT-työnantajapäivät järjestetään ensi kertaa Pohjois-Suomessa. Paikkana on Oulun teatteri.

Kunta- ja hyvinvointialan johtajat kokoontuvat Ouluun maaliskuun puolivälissä

07.03.2024

Kunta- ja hyvinvointialan johto ja työnantajien edustajat kokoontuvat Ouluun maaliskuun puolivälissä 13.-14.3.2024, poikkeuksellisen vaikeassa työmarkkinatilanteessa.

Kyseessä ovat Kunta- ja hyvinvointialan työnantajat KT:n järjestämät KT-työnantajapäivät, jotka järjestetään kahdeksan vuoden tauon jälkeen ja ensi kertaa Pohjois-Suomessa. Aiemmin valtakunnallinen työnantajatapahtuma on järjestetty joka neljäs vuosi, mutta koronan vuoksi se jouduttiin vuonna 2020 perumaan.

Tapahtuman teemana on Kunnat ja alueet tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaajina. Aiheita ovat muun muassa muutokset kuntien ja hyvinvointialueiden toimintaympäristössä ja niiden rooli poikkeustilanteissa. Lisäksi KT-työnantajapäivillä keskustellaan esimerkiksi henkilöstön saatavuudesta, vastuullisesta johtamisesta ja kansainvälisestä rekrytoinnista.

Mukana keskustelemassa on ministereitä, hyvinvointialueiden ja kuntien johtajia, puolustusvoimien edustajia, työmarkkinajohtajia ja muita asiantuntijoita. Tapahtumapaikka on Oulun teatteri, ja tapahtuman juontaa Jussi-Pekka Rantanen.

– On ilo kokoontua pitkän tauon jälkeen yhteen ja keskustella vastuulliseen työnantajuuteen liittyvistä kysymyksistä Suomen huippuosaajien kanssa, sanoo KT:n yhteysjohtaja Aija Tuimala.

Myös Oulun kaupunki on mukana tapahtumassa. 

Työmarkkinajohtajat keskustelevat hallituksen kiistellyistä työmarkkinauudistuksista

Oulussa samaan paneelikeskusteluun istuvat työministeri Arto Satonen, KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren. Aiheina ovat Orpon hallituksen kiistellyt työmarkkinauudistukset, jotka ovat tähän mennessä aiheuttaneet laajoja poliittisia lakkoja ja kiristäneet etenkin maan hallituksen ja ay-liikkeen välejä.

Toisen päivän esiintyjiä ovat esimerkiksi kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen, Kempeleen kunnanjohtaja, Kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja Tuomas Lohi ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueen eli OmaHämeen johtaja Olli Naukkarinen, joka on myös KT:n hyvinvointialuejaoksen puheenjohtaja. Heidän aiheenaan on kuntien ja alueiden johtaminen sekä virkajohdon ja poliittisen johdon välinen työnjako.

KT-työnantajapäivät on suunnattu kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden, hyvinvointiyhtymien ja niiden omistamien yritysten johdossa tai muussa työnantajaroolissa toimiville.

Ohjelma ja kaikki puhujat löytyvät KT:n verkkosivuilta. Mukana on paikallista kunta- ja hyvinvointialueiden johtoa useilta eri paikkakunnilta sekä valtakunnallisia asiantuntijoita.