Kysely sähköpotkulautojen turvallisuudesta Oulussa

04.11.2022

Oulun kaupunki haluaa selvittää kaupunkilaisten mielipiteitä, näkemyksiä ja kokemuksia sähköpotkulautoihin liittyen. Vastauksia tullaan hyödyntämään sähköpotkulautojen pysäköinnin ja käyttöalueisiin liittyviä sääntöjen kehittämisessä.

Sähköpotkulaudat saavuttivat kesällä 2022 Oulussa suuren suosion uutena liikkumismuotona, kun kaupunkiin tuli useampi sähköpotkulautoja vuoraava operaattori.

Liikenneturvallisuuteen liittyvien lieveilmiöiden vuoksi on syntynyt tarve selvittää tarkemmin asiaan liittyviä riski- ja vaaratekijöitä sekä pohtia keinoja, joilla voidaan varmistaa sekä sähköpotkulautailijoiden että muiden tienkäyttäjin turvallisuus erityisesti vilkasliikenteisessä ydinkeskustassa.

Kyselyyn toivotaan vastauksia sekä sähköpotkulautojen käyttäjiltä että muilla liikkumismuodoilla liikkuvilta. Kysymykset liittyvät kokemuksiin ja mielipiteisiin sähköpotkulaudoista sekä niiden aiheuttamiin vaaratilanteisiin ja pysäköinnin aiheuttamiin haittoihin.  

Vastaa kyselyyn

Kysely on avoinna 20.11.2022 saakka.

Jos vastaamiseen liittyen esiintyy ongelmia tai haluat kysyä lisätietoja työstä, voit olla yhteydessä saija.raina@ouka.fi, puh. 050 570 0723.