Lasten ja nuorten kaupunkikokous jakoi 10 000 euroa ja päätti lausuntoesityksistä

13.09.2022

Lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestettiin 14. kerran tiistaina 13. syyskuuta. Kokous toteutettiin Teams-kokouksena, jossa osallisuusryhmien edustajisto oli paikan päällä Laanilan koululla.

Lapset ja nuoret ovat miettineet jo alkuvuodesta omilla kouluillaan ja nuorisotiloillaan määräraha- tai lausuntoesityksien aiheita. Koulun oppilaskunnan hallitus valitsi koulunsa oppilaiden ehdotuksista parhaimmat ja toimitti ne keväällä oman alueen osallisuusryhmälle. Osallisuusryhmä puolestaan on valinnut alueensa koulujen ehdotuksista parhaiten perustellut ja valmistellut ehdotukset ja toi ne kaupunkikokoukseen.

Kaupunkikokouksessa myönnettiin yhteensä 10 000 euroa seuraaville lasten ja nuorten ehdotuksille:            

  • Venekujan kunnostus 830 € (Osallisuusryhmä Y.K.S.I, Ylikiimingin Suuret Ideoijat)
  • Polkupyöriä ja kypäriä Merikosken koulun Merituulen yksikölle (sis. rahtikuljetuksen) 4500 € (Osallisuusryhmä TeKo, Toppilan elinympäristö – Koskelan olosuhteet)
  • Yli-Iin koulun pihalle skeittirampit ja reilit 1200 € (YO, Yli-Iin osallisuusryhmä)
  • Pohjankartanolle 2 kpl pöytäryhmiä, sekä Pohjankartanoon että Teuvo Pakkalan ala-asteelle korisukkia 10 kpl (VeTo, Vaikuttaa elämässä, Toimii Oulussa)
  • Pingispöytä Niemenrannan koululle tarjotaan määrärahasta 170 €, määrärahaa haettiin 650 € (Osava, Oulunsalon aktiiviset vaikuttajat)

Määrärahaa saaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2022 aikana.

Eteenpäin äänestetyt lausuntoesitykset:    

  • Uimalaituri Pateniemen rantaan (Pova, Pohojosen vaikuttajat)
  • Kuivasjärven uimarannan kunnostus (POF, Pohjoisen Oulun Fiksut)
  • Lämsänjärven kunnostus (Maikka, Maikkula-Kaukovainion ryhmä)

Jatkoon päässeet lausuntoesitykset käsitellään nuorten ja aiheeseen liittyvien ammattilaisten yhteisessä tapaamisessa.

Lasten ja nuorten kaupunkikokous on vuosittain järjestettävä juhlallinen tilaisuus, jossa lapset ja nuoret päättävät erilaisista hankinnoista ja lausuntoesityksistä. Kaupunkikokoukselle on myönnetty 10 000 euron määräraha, jonka jakamisesta lapset ja nuoret päättävät.

www.nuortenoulu.fi/kaupunkikokous