Liikkuva Laulureppu on vuoden 2021 vammaisystävällinen toimija

25.03.2022

Oulun vammaisneuvosto on valinnut vuoden 2021 vammaisystävälliseksi toimijaksi lauluyhtye Liikkuvan Laulurepun. Lisäksi vammaisneuvosto myönsi yhteisötalo Aleksinkulmalle kunniamaininnan vammaisystävällisestä toiminnasta. 

Vammaisneuvosto pitää Liikkuvaa Laulureppua erityisen erottuvana, sillä se edustaa muutakin kuin rakennettua esteettömyyttä. Liikkuva Laulureppu vaikuttaa musiikin keinoin suvaitsevaisuutta parantaviin asenteisiin.

Aleksinkulma ei ole rakennuksena erityisen esteetön, mutta sen työntekijöiden lämminhenkisyys ja auttavaisuus mahdollistaa useiden erityisryhmien käymisen talossa.

Vammaisneuvosto pyysi esittämään 31.1.2022 mennessä ehdokkaita, joista vammaisneuvosto valitsee palkittavan ja kunniamaininnan saajan. Se pyysi liittämään mukaan hyvät perustelut: Missä palvelu pelaa, missä asenteet ovat kunnossa ja fyysiset esteet on raivattu kaikkien asiakkaiden tieltä?

Oulun kaupungin vammaisneuvosto myöntää vuosittain tunnustuksen oululaiselle toimijalle, joka ottaa vammaiset huomioon erityisen hyvin.

Vammaisystävällinen toimija 2021 -palkinnon luovutustilaisuus.

Kuvassa vasemmalta oikealle Liikkuva laulureppu: Mari Rautio ja Timo Rautio, yhteisötoiminnan päällikkö ja vammaisneuvoston esittelijä Pasi Laukka, Aleksinkulman palveluohjaajat Marjaana Rantakallio ja Jyrki Lämsä sekä edessä vammaisneuvoston puheenjohtaja Anni Mannelin.