Linnansaari täyttyy monitaiteellisista performansseista ja musiikista 28.-30.7.

19.07.2022

oulu2026_puistomainosHeinäkuun viimeisenä viikonloppuna saadaan nauttia Oulu2026-puistosta, joka on avoinna kaikille torstaista lauantaihin. Lounge-tyylisen puiston toivotaan olevan festaritunnelman jatkumo, missä hyvä flow jatkuu niin festivaalikävijöiden, kuin myös kaikkien alueella kulkevien parissa.

–Haluamme tarjota kaikille avointa sisältöä sekä tuoda paljon paikallista kulttuuria esille. Esiintymislavana toimii Heinäpäästä siirrettävä Hollilava ja alueelle tulee myös taideinstallaatiota, istumamahdollisuuksia, Arctic Food Lab -ruokapiste, osallistavaa ohjelmaa, kuten työpajoja sekä somepiste, kertoo Oulu2026-tuottaja Heikki Myllylahti.

Aikatauluttomuudella festareiden flow-henkeen

Torstaina 28.7. järjestetään puiston avajaistilaisuus ja puisto on avoinna kello 18–21. Tilaisuudessa kuullaan livemusiikkia ja erilaisia performansseja. Esiintymässä ovat muun muassa oululainen afrofuusiobändi Group Calabasse, joka yhdistää länsiafrikkalaiset rytmit ja suomalaisen kansanmusiikin, sekä Oulussakin pitkään asunut muusikko Sophia Mitiku. Haastattelussa on pohjoisen suomiräpin edustaja, Stepa.

–Torstai on ainoa päivä, kun seuraamme tiiviimpää ohjelma-aikataulua. Muuten viikonloppuna menemme enemmän hyvän ja rennon tunnelman mukaan.

Perjantaina ja lauantaina Oulu2026-puisto on avoinna 14–22. Ohjelmalava-alueella show´sta vastaa Cultish Collective, joka luo tilaan kokonaisvaltaisen audiovisuaalisen kokemuksen sekä barbitalokollektiivi.


Lauantaina ohjelmalavan ottaa haltuun Oulun Kulttuuriradio, joka siirtää studionsa Pikisaaresta Oulu2026-puistoon. Oulun Katutaide ry järjestää viikonlopun aikana alueella osallistavia katutaidetyöpajoja.

Puistossa on musiikin ja kulttuurin lisäksi tarjolla Juhula Cateringin laatimat Arctic Food Lab– festarimenut, joissa näkyy sekä paikallinen ruokakulttuuri että lähiruoka. Alueelle tulee myös oma anniskelualue, joka on muusta puistosta eroten ainoastaan täysi-ikäisille.