Luentosarja esittelee Oulun kaupungin rakennusten historiaa – ensimmäisenä vuorossa kaupunginteatteri ja pääkirjasto

08.08.2023

Maanantaina 14.8. alkaa uusi Talot kertovat -tapahtumasarja, jossa esitellään oululaisille tuttuja rakennuksia. Kaikille avoimet tilaisuudet alkavat Oulun kaupunginteatterin ja pääkirjaston esittelyillä. Esittelyt pohjautuvat talojen rakennushistorian selvittämiseen.

”Kaupunki teettää rakennushistoriaselvityksiä esimerkiksi silloin, kun rakennuksessa alkaa perusparannus. Näissä selvityksissä kerrotaan mielenkiintoisia asioita niin rakennuksen synnystä kuin sen arkkitehtuurista. Haluamme kertoa rakennusten tarinaa tämän luentosarjan myötä kaikille oululaisille”, kertoo hankepäällikkö Sanna Pääkkönen Oulun Tilapalveluista.

”Vänmannin saari, jolla pääkirjasto ja teatteri sijaitsevat, on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä ja tällä hetkellä hyvin ajankohtainen paikka tornihotellin suunnitelmien vuoksi. Pääkirjasto on parhaillaan perusparannuksessa ja valmistuu kulttuuripääkaupunkivuodelle 2026”, Pääkkönen kertoo.

Ensimmäinen tapahtuma järjestetään Oulun teatterin kanssa yhteistyössä. Tilaisuus pidetään suuren näyttämön lämpiössä maanantaina 14.8. kello 18 (Kaarlenväylä 2). Kesto on noin kaksi tuntia. Teatteria ja pääkirjastoa esittelee Sweco Oy:ltä Kaisa Winblad ja Noora Kela.

Jatkossa tilaisuuksia on noin kahden kuukauden välein. Ne järjestetään yhteistyössä Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026:n kanssa. Tilaisuuksista tiedotetaan Oulun kaupungin verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.