Lumo Light Festival Oulu valaisee kaupungin 18.–20. marraskuuta

20.09.2022

10-vuotisjuhlaa viettävä monialainen valofestivaali Lumo Light Festival Oulu tarjoaa kävijöilleen useita valoteoksia eri taiteilijoiden, yhteisöjen sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Festivaaliohjelmaa on päivittäin perjantaista 18.11. sunnuntaihin 20.11. kello 16–22.

Pääkirjasto valofestivaalin keskuksena

Festivaalialue sijoittuu laajasti Oulun keskustan alueelle, ja sen keskuksena toimii remontin vuoksi tyhjäksi jäänyt Oulun pääkirjasto.

Pääkirjastolla on nähtävissä yhteensä kolme teosta. VJ Indigon videoteos valaisee kirjaston julkisivua, ja John Collingswoodin vetämän taiteilijaryhmän sekä Oulun ammattikorkeakoulun teokset valloittavat kirjaston sisätiloissa tapahtumatila Laiturin ja kirjaston toisen kerroksen.

Sorsalampi valaistaan

Valoteokset kirkastavat jälleen Ainolan puiston, ja Niko Tiaisen Translucens –teos nähdään Hupisaarten sorsalammella.

Juhlavuoden kunniaksi myös kävelykatu Rotuaari ja Linnasaari loistavat festivaalin valoissa.

Maailman energiakriisi huomioitu valofestivaalin suunnittelussa

Festivaali on ottanut huomioon maailmaa varjostavan energiakriisin. Tapahtuman sähkönkulutus vastaa sähkölämmitteisen omakotitalon yhden kuukauden sähkön kulutusta eli noin 950 kilowattitunnin verran. Festivaalialueella teospaikkojen katuvalaistus on tapahtuman ajan sammutettu, ja kävijät vähentävät myös omaa kotikulutustaan vierailullaan.

Koko festivaaliohjelma julkaistaan marraskuun alussa osoitteessa https://www.ouka.fi/lumo