Lumo-valofestivaali korostaa mielen hyvinvointia

02.10.2023

Oulun kaupungin tuottama Lumo-valofestivaali järjestetään 17.-19.11.2023. Syksyn pimeyteen valoa tuova tapahtuma sijoittuu Oulun keskustan ja Hupisaarten kaupunginpuiston alueelle. Ohjelmassa on myös aluetapahtumia eri puolilla kaupunkia.

Festivaalin teema on tänä vuonna mielen hyvinvointi, jota nostetaan esiin useissa eri teoksissa. Keskiössä on Flow Productionsin Pirjo Yli-Maunulan ohjaama immersiivinen NIGHTTOWN, joka toteutetaan Taidetalo Kulttuuripankin tiloissa. Teos liittyy ULYSSES European Odyssey (UEO) -projektiin, jossa 18 Euroopan kaupungissa toteutetaan yksi luku James Joycen mestariteoksesta Ulysses.

Flow’n monitaiteellinen, kansainvälinen työryhmä lähestyy Joycen tajunnanvirtaista tekstiä luoden katsojakokemuksesta retken läpi alitajuisten näkyjen, yöllisten unien ja hallusinaatioiden kirjan luvun 15 inspiroimana. NIGHTTOWN on osallistujille ilmainen, mutta sinne pääsyyn vaaditaan ennakkovaraus. Esitysten liput avautuvat varattavaksi 17. lokakuuta Lumo-valofestivaalin verkkosivuilla. Esitys sisältää voimakkaita kohtauksia eikä sitä suositella alle 15-vuotiaille.

Festivaaliohjelmassa on myös Hyvän mielen talon ja Kulttuurivoimalan kanssa yhteistyössä toteutettu Pehmentämö (Softness) -lounge, jonka keskiössä ovat mielenterveystoipujien tarinat ja hyvää mieltä tuovat asiat. Pehmentämön yhteydessä myös festivaaliyleisöllä on mahdollisuus tuoda esiin omia näkemyksiään mielen hyvinvoinnin haasteista tulevaisuuden Euroopassa. Haasteet nostetaan esiin UEO-projektin vuonna 2024 julkaistavassa luovassa kannanotossa, joka kokoaa yhteen kaikkien kumppanikaupunkien haasteet.

Festivaalin koko ohjelmistossa tulee olemaan noin 20 teosta ja se julkaistaan kokonaisuudessaan 30.10.2023. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoja nettisivuilta:

Lumo-valofestivaali

ULYSSES European Odyssey