Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikoilla vietetään superviikonloppua!

30.04.2024
Neljä iloista henkilöä rivissä, yhdellä edessään kannel, toisella kädessään torvi.

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikoilla vietetään varsinaista superviikonloppua! Luvassa on niin valtakunnallisia asiantuntijavieraita kuin Punainen käpy -yhtyeen valloittava koko perheen konsertti.

Lumottu viikonloppu kulttuuritalo Valveella käynnistyy tulevana perjantaina 3.5. nuorten ja aikuisten Lumotulla illalla klo 18.30. Lumotun illan avaa lausuja, runoräppääjä Mirjami Heikkisen sekä kantelisti Senni Valtosen Karnevaali. Esityksessä kuullaan mm. L. Onervan, Kirsi Kunnaksen ja Ilpo Tiihosen runoja lausuen ja räpäten. Illan aikana lavalle nousevat myös Oulun lastenkulttuurikeskuksen nuoret sanataideharrastajat. Juhlan huipentaa nuortendekkareistaan tunnetun kirjailija Leena Valmun haastattelu. Lauantaina 4.5. klo 13 Valmu vetää nuorille myös dekkarityöpajan, jossa juonitaan kokonainen jännitysromaanin runko.

Lauantaina 4.5. klo 10–16 Oulussa järjestetään Sanataidefoorumi Kirsi Kunnaksen jalanjäljissä. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa foorumissa pohditaan, mikä on lastenkirjallisuuden ja sanataiteen paikka ja tila nyky-yhteiskunnassa: Miten lapset, nuoret ja perheet lukevat? Miten sanataidekasvatuksen keinoin voi tukea lapsen ja nuoren tekijyyttä ja osallisuutta? Ääneen pääsevät monenlaiset lasten- ja nuortenkirjallisuusalan ammattilaiset niin Suomen sanataideopetuksen seurasta kuin kirjailija- tutkimuskentältäkin. Ilmoittautuminen Lumotut sanat -festivaalin sivulla.

Sunnuntaina 5.5. klo 16 Valvesalissa soi Punainen käpy -yhtyeen leikkisän rytmikäs ja kujeileva runokonsertti Elefantin tuulipuu. Kaikenikäisille sopivassa Elefantin tuulipuussa runoilijoina on eri aikojen suomalaisia taitureita Aleksis Kivestä Kirsi Kunnakseen ja Leena Laulajaisesta Ilpo Tiihoseen. Tässäkin Punainen käpy -yhtyeen esityksessä klassikkorunous yhdistyy räppiin ja kansan- ja jazzmusiikkiin.

Sunnuntaina klo 15 Valvegallerian elämykselliseen Runo-olohuoneeseen on puolestaan mahdollista tutustua opastetusti. Kierroksella nautitaan runoista, kuvituksista ja näyttelyn pienistä ja suurista yksityiskohdista sekä kuullaan teoksien taustoista. Vapaa pääsy.

Lumottujen sanojen näyttelyt ovat koettavissa tällä viikolla to–su klo 10–20. Vappupäivänä 1.5. Kulttuuritalo Valve on suljettu.

Lisätietoa kaikesta löydät festivaalin sivulta.

LUMOTTU ILTA 
Kirjallinen ilta nuorille ja aikuisille
pe 3.5. klo 18.30 (kesto n. 2 tuntia, sis. väliajan)
Valvesali
7 €

SANATAIDEFOORUMI
Kirsi Kunnaksen jalanjäljissä
La 4.5. klo 10–16
Valvesali
Vapaa pääsy

DIY DEKKARI
Sanataidepaja 13–17-vuotiaille
la 4.5. klo 13–16
Kulttuuritalo Valve
Hinta 20 €

TAPAHTUI KERRAN JA YHÄ TAPAHTUU
Opastettu kierros Runo-olohuoneessa
su 5.5. klo 15 (kesto n. 30 min)
Valvegalleria
Vapaa pääsy

ELEFANTIN TUULIPUU
Koko perheen runokonsertti
su 5.5. klo 16 (kesto n. 45 min)
Valvesali
Liput 9 €