Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestetään jälleen 23.4.–5.6.2022

31.03.2022

Festivaalin ohjelmisto on julkaistu ja löytyy kokonaisuudessaan sivuilta www.lumotutsanat.fi. Lipunmyynti avautuu perjantaina 1.4. Tänä vuonna Lumotut sanat -festivaali ylistää kirjoja ja lukemista. Valvegalleriassa koetaan elämyksellinen Lue minut -näyttely, joka on festivaalin vuoden kuvittaja Sanna Pelliccionin käsialaa.

Koko kuuden viikon festivaalin ajan kulttuuritalo Valve on tulvillaan sanataideiloa: tarinoita, työpajoja, taiteilijatapaamisia, näyttelyelämyksiä, esityksiä, konsertteja – odotettuja yhteisiä kohtaamisia ja juhlahetkiä! Lipunmyyntitapahtumien lisäksi mukana on tuttuun tapaan valtavasti vapaapääsyistä ohjelmaa. Festivaalin käsiohjelma on pian jaossa kulttuuritalo Valveella ja Oulun kirjastoissa. Jo nyt voit selata sähköistä käsiohjelmaa.

Sanna Pelliccioni on oululaislähtöinen, nykyään Helsingissä asuva palkittu kuvittaja, lastenkirjailija ja graafinen suunnittelija. Hän kuvittaa ja kirjoittaa muun muassa omaa Onni-poika-kirjasarjaa sekä tekee Suomen supernaisia -sarjaa kirjailija–toimittaja Leena Virtasen kanssa. Useat Pelliccionin teokset käsittelevät tabuja, tasa-arvoa tai luontosuhdetta. Sanna Pelliccionin voi tavata festivaaliaaton Art goes afterwork -tapahtumassa sekä avajaispäivän Sanakarnevaalissa.

Lue minut -näyttely on oodi tarinoille, kirjoittamiselle ja kirjoille. Elämyksellinen näyttelymaailma inspiroi lukemaan, kirjoittamaan ja leikkimään sanoilla – se on itse kirjan vastaus meneillään olevaan vähenevän lukemisen ongelmaan. Näyttelymaailma perustuu kuvittaja Sanna Pelliccionin ideoimaan samannimiseen kirjaan, jonka kuvituksiin Siri Kolu on tehnyt tekstit ja inspiraatiotehtävät sanataideharjoituksineen.

Unelmilla ja kirjoilla on paljon yhteistä. Molemmilla on kyky kuljettaa meitä maailmoihin, joissa mikään ei ole mahdotonta. Unelmien tavoin kirjat lohduttavat, pelastavat, viihdyttävät, tuuppivat ajatuksiamme uusiin suuntiin, rakentavat aivojemme sopukoihin uusia yhteyksiä ja yhä laajempia mahdollisuuksia ymmärtää ja vaikuttaa ympäröivään maailmaamme.

.Sanna Pelliccioni kuva: Alessandro Pelliccioni