Maksutonta tekemistä Oulun koulujen syyslomaviikolle

16.10.2023

-Oulun peruskoulut ja lukiot ovat syyslomalla ensi viikon 23.-27. lokakuuta. Oulun kaupunki järjestää maksutonta tekemistä lapsille ja nuorille.

Lapsille ja nuorille suunnattu liikunnan ja vapaa-ajan maksuton tapahtuma X-ON järjestetään jälleen ti-to 24.–26.10. Ouluhallissa. Lisäksi Ouluhallissa on tiistai-iltana X-ONpop.

Aikataulu Ouluhallissa:

  • X-ON tiistaina 24.10. kello 12–18 ja X-ONpop kello 19–22
  • X-ON keskiviikkona 25.10. kello 12–18
  • Torstaina 26.10. kello 10–15 kaksi lohkoa on varattu skeittaukselle ja scoottaukselle

Nuorisotiloista ovat auki Hiukkavaaran, Kaakkurin, Kastellin, Kaukovainion ja Maikkulan nuorisotilat. Tarkemmat aukioloajat löytyvät nuokkareiden Instagramista.

Pohjois-Pohjanmaan museo on avoinna syyslomaviikolla joka päivä kello 10–17. Museoon on vapaa pääsy.

ParasRakas museo -labrassa pääsee suunnittelemaan uutta vuonna 2026 avautuvaa Pohjois-Pohjanmaan museota. Museossa on myös lapsille tarkoitettu leikkipaikka Leikkilä. Leikkilässä voi kokea, miltä tuntui olla lapsi yli 100 vuotta sitten.

Valtakunnallinen Syysloma on lukuloma -kampanja toteutetaan tänäkin vuonna, ja se kannustaa erityisesti lapsia lukemaan. Kirjasto osallistuu kampanjaan muun muassa suosittelemalla lukemista koululaisille kirjavinkkauksissa.

Syysloma vaikuttaa kirjastojen aukioloaikoihin. Syyslomaviikon aikana Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoja voi käyttää omatoimiaikoina. Muut kirjastot ovat normaalisti auki. Tarkista kirjastojen aukioloajat.

Karjasillan kirjastossa on Pelitupa sunnuntaina 22.10. kello 14. Pelituvalla pelataan erilaisia lauta- ja korttipelejä. Myös oman pelin voi ottaa mukaan. Pelitupa järjestetään omatoimiaikana, joten mukana pitää olla kirjastokortti ja siihen liitetty PIN-koodi. Lue lisää Pelituvasta.

Raksilan tekojäällä on yleisöluisteluvuorot ma-to kello 9-15 ja pe kello 9-13.

Heinäpään jalkapallohallissa on yleisövuoroja koko syyslomaviikon ajan (ma-pe) kello 12-15.