Mitä ajattelet Oulusta kulttuurikaupunkina sekä alueen valmistautumisesta kulttuuripääkaupunkivuoteen? Kerro näkemyksesi ja vastaa kyselyyn!

25.08.2022

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore kerää näkemyksiä Oulusta kulttuurikaupunkina ja alueen valmistautumisesta kulttuuripääkaupunkivuoteen.
 
Oulu on yhdessä 32 muun kunnan kanssa Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Kulttuuripääkaupungin asema on merkittävä koko Suomelle ja suomalaiselle kulttuurille, kun Euroopan katse kääntyy pohjoiseen. Oulu2026 tarjoaa monipuolista, innostavaa ja ainutkertaista sisältöä jo ennen vuotta 2026, jolloin kattava Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi huipentuu.

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore kerää kyselyllä tietoa tutkimukseen, joka arvioi Oulu2026-kulttuuripääkaupunkitoiminnan vaikutuksia. Cupore seuraa ja arvioi kulttuuripääkaupunkivuoden toteutusta Oulussa ja sen 32 kumppanikunnassa. Arviointihanke on jatkoa hakuvaiheessa tehdylle tutkimustyölle.

Cuporen tutkimusryhmä seuraa ja arvioi kulttuuripääkaupunkivuotta, siihen liittyvien toimien vaikutuksia sekä pidempiaikaista vaikuttavuutta Oulun kaupungin strategisessa kehittämistyössä. Arviointia tehdään Euroopan unionin määrittämien suuntaviivojen mukaan ja Oulu2026:n kulttuuripääkaupunkitoiminnalleen asettamat tavoitteet huomioon ottaen.

Kyselyyn voi vastata 16.10. saakka. Vastaaja voi halutessaan jättää yhteystiedot ja osallistua mukaan arvontaan, jossa arvotaan tapahtumalahjakortteja (arvo 50 €). Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kysely löytyy verkkosivuilta: https://bit.ly/oulu2026kysely