Monitoimialtaat otettiin jälleen käyttöön Raksilassa ja Vesi-Jatulissa – vesinäytteet puhtaita

30.01.2023

Monitoimialtaiden vesinäytteet ovat jälleen puhtaita Oulun uimahallissa ja Vesi-Jatulissa Haukiputaalla. Altaat on voitu ottaa jälleen normaalisti kuntalaisten käyttöön.

Oulun uimahallin ja Vesi-Jatulin monitoimialtaissa todettiin keskiviikkona 25. tammikuuta 2023 otetuissa näytteissä Pseudomonas aeruginosa -bakteeria. Näytetulos valmistui perjantaina 27. tammikuuta, jolloin altaat otettiin väliaikaisesti pois käytöstä sekä aloitettiin altaiden tehopuhdistukset.

Jo perjantaina 27. tammikuuta otetut uusintanäytteet olivat puhtaat molemmissa uimahalleissa, eikä bakteeria enää löytynyt. Tehokloorauksen jäljiltä myös klooripitoisuus on palautunut altaissa vaaditulle tasolle. Näytteitä on väliaikaisesti otettu tavallista tiheämmin. Jos 30. tammikuuta otetut seurantanäytteetkin ovat puhtaita, voidaan siirtyä normaaliin näytteenottotiheyteen.

Pseudomonas aeruginosa -bakteeri voi aiheuttaa infektioita lähinnä henkilöille, joilla on heikentynyt vastustuskyky.

Vesi-Jatulissa jouduttiin ottamaan pois käytöstä myös monitoimialtaan kanssa samassa vesikierrossa oleva lasten kahluuallas sekä monitoimialtaan välittömässä läheisyydessä oleva kylmä allas.

Eläkeläispariskunta monitoimialtaalla Raksilassa.