Nallikarin viihtyisyyttä parannetaan tulevina vuosina

10.05.2023

Oulun kaupunki panostaa Nallikarin virkistys- ja matkailuedellytyksiin. Viihtyvyyden parantamiseksi Nallikarissa tehdään parhaillaan isoja yleisten alueiden ja katujen kunnostustöitä. Myös asuntomessualueen 2025 rakentamistyöt näkyvät Hietasaaressa Nallikariin ajettaessa.

Nallikarin alueen uudistuksessa parannetaan alueen kävely- ja pyöräilymahdollisuuksia, rakennetaan muun muassa kaksi viihtyisää aukiota ja uusi keskusleikkipuisto sekä uusitaan valaistuksia. Myös esteettömyyteen on kiinnitetty huomiota. Rannalle tulee mm. esteetön pukukaappi ja ohjausraidat. Työt etenevät vaiheittain ja kestävät ainakin kaksi vuotta. Rakennustyöt aiheuttavat liikennehaittaa autoilijoille, jalankulkijoille, pyöräilijöille ja muille tienkäyttäjille. Uimaranta ja sen palvelut ovat kuitenkin käytettävissä koko ajan. Nallikariin suuntautuva matkailijaliikenne pyritään ohjaamaan kesän ajan Pitkänmöljänsillan kautta. Kokonaisuudessaan urakan arvioidaan valmistuvan vuoden 2025 asuntomessuihin mennessä.

Vauhtipuisto viettää avajaisia 27.5.2023 uudella paikallaan Nallikarissa, Leiritiellä.
- Puisto on pienten ihmisten suuri huvipuisto, kertoo yrittäjä Kalle Komulainen. Puiston kävijät ovat useimmiten päiväkoti- ja alakouluikäisiä ja perheitä, jatkaa Komulainen.

Myös Nallikari Seaside Oy:n uudisrakennus etenee kesän 2023 aikana.

Nallikarin pitkä hiekkaranta ja elävä luonto meren äärellä vetävät puoleensa

Nallikari on Hietasaaressa sijaitseva Oulun suosituin uimaranta. Pitkä hiekkaranta, elävä luonto sekä upea sijainti takaavat ikimuistoisia hetkiä meren äärellä. Loivasti syvenevä noin kilometrin mittainen uimaranta soveltuu hyvin myös perheen pienemmille. Ranta onkin tunnettu lomakohde matkailijoiden keskuudessa.  Rannan tuntumasta löytyy useita majoitusvaihtoehtoja ja mahdollisuuksia vapaa-ajan aktiviteetteihin.

Nallikari on oululaisille ja Ouluun matkaaville merkittävä vetovoimatekijä. Kaavahankkeen alkuperäinen tavoite onkin ollut parantaa virkistys- ja matkailuedellytyksiä. Toteutettavilla rakennustöillä luodaan valmiuksia tuleville investoinneille ja palveluille sekä sujuvoitetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita. Valmistuessaan alue tulee olemaan korkeatasoinen ja houkutteleva virkistysalue niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille.

Rakennusvaiheita

2023

 • Nallikariin johtavan Hietasaarentien uudistaminen aloitetaan Asuntomessualueen vieressä. Rakentamisen ajan liikenne toimii rakennettavaa kiertotietä pitkin. Nallikariin suuntautuva matkailijaliikenne pyritään kesällä ohjaamaan Pitkänmöljänsillan kautta.
 • Nallikarinranta-kadulla ja Leiritiellä tehdään katutöitä (1. vaihe). Nallikarinranta-kadusta tulee hidaskatu, jonka rinnalle rakennetaan leveä jalankulku- ja pyöräilyväylä. Oulun vesi tekee alueella vesihuoltotöitä.
 • Rannan keskiosassa aloitetaan Aallokkoaukion rakentaminen. Uusi viihtyisä aukio mahdollistaa jatkossa pienten tapahtumien järjestämisen. Aukio sijoittuu Nallikari Seaside Oy:n uuden rakennuksen läheisyyteen.
 • Pyörien ja potkulautojen pysäköintipaikkoja lisätään runsaasti useaan eri paikkaan. Esimerkiksi runkolukittavia pyöräpaikkoja tulee noin 270.
 • Holstinsalmentien katutyöt on aloitettu puiden poistolla. Holstinsalmentien kaistat tullaan erottamaan viheralueella, joka toimii hulevesien viivytys- ja puhdistusalueena (2. vaihe)
 • Vellamontien kiertoliittymän rakentaminen aloitetaan.
 • Vauhtipuisto rakennetaan uuteen paikkaan Leiritien varteen. Avajaisia vietetäänkin jo 27.5.2023. Yksityisestä hankkeesta vastaa Vauhtipuisto Oy, Kalle Komulainen
 • Nallikari Seaside Oy rakentaa rannan tuntumassa uutta majoitus- ja liiketilarakennusta, jonka arvioitu valmistumisaika on keväällä 2024. Tähän rakennukseen tulee valmistuessaan rannan yleisöwc:t. Kesällä 2023 on rannan käyttäjille bajamajat rannan molemmissa päissä sisäänkulkuteiden varrella.

2024

 • Rakennetaan uusi keskusleikkipuisto. Vanha leikkipuisto säilytetään niin kauan kuin mahdollista.
 • Holstinsalmentielle rakennetaan Nallibaanaa. Pyöräilybaanat ovat punaisella asfaltilla päällystettyjä leveitä pyöräteitä.
 • Holstinsalmentien ja Vellamontien kiertoliittymä valmistuu syksyn 2024 aikana.
 • Nallikari Seaside Oy:n uusi majoitus- ja liiketilarakennus valmistuu keväällä 2024. Rakennukseen tulee lomahuoneistoja merinäköalalla sekä liiketiloja matkailua, vapaa-ajanviettoa tukeville palveluille. Rakennuksessa tulevat sijaitsemaan rannan yleisöwc:t.

Vuoden 2025 jälkeen

 • Asuntomessujen jälkeen rakennetaan alikulku ja kiertoliittymä Hietasaarentien ja Holstinsalmentien liittymään.

Lisätietoa alueen suunnitelmista:

ouka.fi/nallikarin-uudistus

Nallikarin alueen katujen ja ympäristön katu- ja rakennussuunnittelu ouka.fi sivustolla 

Lisätietoa Nallikarista ja uimarannoista:

Nallikarin uimaranta ouka.fi -sivustolla 
Nallikarin lomakylä nallikari.fi sivustolla 

Oulun uimarannat ouka.fi -sivustolla