Nuori Kulttuuri On Air -vuosi huipentuu 7. toukokuuta

02.05.2022

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen ja -taiteinen nuorten tapahtuma. Lauantaina 7. toukokuuta eri puolella maata järjestetään viisi osallistuja- ja yleisötapahtumaa. Näitä kutsutaan On Air -satelliittitapahtumiksi.

Tämän vuoden satelliitit löytyvät pääkaupunkiseudulta (Helsingin Suvilahden Tiivistämö), Tampereelta (Monitoimitalo 13), Mikkelistä (Kauppakeskus Stella), Oulusta (Kasarmiklubi) ja Rovaniemeltä (Monitoritalo Monde). Suvilahden tapahtumaa ovat olleet tekemässä myös Espoo ja Vantaa ja siksi satelliitin nimi on kokonaisuudessaan pääkaupunkiseutu.

Jokaisella paikkakunnalla on ollut mahdollisuus tehdä omannäköisensä tapahtuma ja tuoda esiin oman alueensa piirteitä sekä toimintatapoja.

Intiön Kasarmiklubilla non-stop-työpajoja

Oulun Nuori Kulttuuri On Air järjestetään Kasarmiklubilla Intiössä (Upseerinkatu 8) lauantaina 7.5. klo 16–21.30. Tapahtumassa on luvassa erilaisia kaikille avoimia non-stop-työpajoja. Työpajoissa voit mm. testata omia graffititaitojasi, luoda oman sarjakuvasi tai kokeilla, kuinka onnistuvat seitsemän virkkeen kauhunovellit.

Oulussa nähdään myös hienoja videohaussa mukana olleita nuorten esityksiä. Saamme nauttia tarinoista niin tanssin kuin musiikinkin välityksellä. Illan kruunaa Nuori Kulttuuri On Air LIVE, jota voi seurata myös Kasarmiklubilla.

Palkinnot jaetaan suorassa lähetyksessä Tampere-talosta

Tapahtumapäivän huipentaa Nuori Kulttuuri On Air LIVE. Suora lähetys Tampere-talosta alkaa Nuorisoseurojen Vimeo-kanavalla klo 19. Lähetyksessä juhlitaan nuorten taideharrastusta ja kulttuurista nuorisotyötä. Lähetyksen rungon rakentavat nuorten esitykset, sekä palkitsemiset.

Tapahtumissa juhlitaan kulttuurista nuorisotyötä nuorten itsensä tekemän taiteen siivittämänä sekä lukuisin työpajoin. Satelliiteissa esiintyy myös osa aiemmin tänä vuonna videohakuun osallistuneista teoksista. Teokset ovat nähtävillä Nuori Kulttuuri Digistagella. Digistagen tarjontaan voi tutustua edelleen osoitteessa digistage.nuorikulttuuri.fi.

Lähetyksessä jaetaan kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinto, Vuoden kulttuurisen nuorisotyön teko sekä Digistagen suostuin esitys, jonka yleisö on äänestänyt aiemmin keväällä.

Lue lisää tapahtumasta: www.nuorikulttuuri.fi/onair

Nuori Kulttuuri -toimintaa järjestää Suomen Nuorisoseurat ry.