Oulu, Kempele ja Liminka etsivät vuoden lapsiystävällisintä tekoa

16.10.2023

Oulu, Kempele ja Liminka etsivät oman kuntansa vuoden lapsiystävällisintä tekoa yhteisellä kampanjalla. Tekoja kerätään kaikissa kolmessa kunnassa 16.–31.10. 

Lapsiystävällinen teko voi olla esimerkiksi lapsen oikeuksia, osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia parantavaa. Teko voi liittyä lasten kasvuun, oppimiseen tai vapaa-aikaan ja harrastuksiin. Teko voi olla jotain, joka on parantanut ja ilahduttanut lasten arkea, hyvinvointia ja elämää kunnassa.  

Tekojen toteuttaja voi olla esimerkiksi kunnallinen toimija, yritys, yhdistys tai yksityinen henkilö, joka on edistänyt kuntansa tai kaupunkinsa lapsiystävällisyyttä. Teon tulee olla toteutettu kyseisessä kunnassa.  

Jätä ehdotuksesi lokakuun loppuun mennessä

Voit antaa ehdotuksesi sähköisellä lomakkeella viimeistään 31. lokakuuta.

Jätä ehdotuksesi vuoden lapsiystävällisimmästä teosta tästä linkistä.

Ehdotuksen mukaan tulee liittää perustelut: Miksi teko on vuoden lapsiystävällisin? Miten teko on edistänyt kunnan lapsiystävällisyyttä ja lasten hyvää elämää kunnassa? Ehdotuksen jättämisen yhteydessä valitaan myös paikkakunta, jota ehdotus koskee.  

Esikarsinnasta äänestykseen 

Kunkin paikkakunnan oma esiraati valitsee ehdotuksista äänestykseen menevät teot. Sen jälkeen kunkin kunnan lapset saavat äänestää voittajateon.

Äänestysaika on Lapsen oikeuksien viikolla 20.–25.11. Äänestyksestä tiedotetaan kunnan kotisivuilla sekä päiväkotien ja koulujen kautta. Äänestää voivat kaikki alle 18-vuotiaat.  

Oulu, Kempele ja Liminka palkitsevat kukin oman kuntansa voittajan. Voittajat julkistetaan ja palkitaan keskiviikkona 13.12.2023. 

Kampanja toteutetaan samaan aikaan Oulussa, Limingassa ja Kempeleessä, jotka ovat kaikki mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -toimintamallissa. Mallin tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien toteutumista ja lasten hyvinvointia kunnissa. 

Voit tutustua lapsen oikeuksiin, kun mietit ehdotustasi.

Voit tutustua tarkemmin Oulun, Kempeleen ja Limingan Lapsiystävällinen kunta -työhön: