OULU-kirjaimet julkistetaan Hupisaarilla lauantaina 7.10. kello 14

25.09.2023

OULU-kirjaimien julkistustilaisuutta vietetään lauantaina 7.10. klo 14 Hupisaarilla. Oululaiset pääsivät äänestämään OULU-kirjaimien paikasta alkuvuodesta 2023 ja Hupisaaret keräsi kirkkaasti eniten ääniä.  

Kaupunki on nyt saanut valmiiksi sijoittamiseen liittyvät valmistelutyöt ja kirjaimet asennetaan paikoilleen pian. Kaupunkikirjaimet on valettu Oulun yliopistossa tutkitusta ja kehitetystä geopolymeeristä, tuttavallisemmin ekobetonista.

Hupisaarten kaupunginpuisto on oululaisten keidas ja puisto on voittanut kansainvälisen Green Flag Award -tunnustuksen vuosille 2023- 2024. Hupisaarten kaupunginpuisto on vakuuttanut paitsi oululaiset myös kansainväliset tuomarit alueen siisteydellä, esteettömyydellä ja hyvällä kunnossapidolla. Alueella on monipuolisesti puustoa ja kasvillisuutta sekä maisemallisesti erilaisia hyväkuntoisia elementtejä ja vanhoja rakenteita. Hupisaarten alue on myös monikäyttöinen sekä yhteisöllinen ja siitä huolehtii asiansa osaava henkilöstö. ”OULU-kirjaimet pääsevät hienoon paikkaan Oulun keitaaseen ja uskomme, että ne näkyvät laajasti esimerkiksi kaupunkilaisten some-kanavissa”, toteaa viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Juhlatilaisuudessa kuullaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Husson puhe sekä Teknillisen tiedekunnan dekaani ja kiertotalouden materiaalitekniikan professori Mirja Illikaisen tervehdys. Julkistustilaisuuden huipentaa MM-mitalisti Aapo ”The Angus” Raution llmakitarashow. Tapahtuman juontaa Mikko Salmi.

Tilaisuudessa on mehu- ja keksitarjoilu 200:lle ensimmäiselle. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita OULU-kirjainten julkistustilaisuuteen. Julkistus järjestetään osana Hupisaarten Kutuyö -tapahtumaa, joka jatkuu aina klo 21 asti. Tapahtumasta tiedotetaan erikseen lähempänä ajankohtaa.

***

Lisäys tiedotteeseen 2.10.2023:

Lue tiedote Hupisaarten kutuyöstä

Katso Hupisaarten kutuyön ohjelma