Oulu kutsuu kylään Kuusisaareen 3. syyskuuta

15.08.2022

Oulu kylässä hurmaa, osalistaa ja opastaa uusia ja nykyisiä oululaisia kotikaupungin saloihin lauantaina 3. syyskuuta klo 13–20. Kuusisaaressa järjestettävä tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. 

Oulun Päivien 60-vuotisjuhlavuoden uutuus Oulu kylässä -festivaali kokoaa yhteen oululaisia kulttuuritoimijoita, järjestöjä sekä Oulun kaupungin eri toimialoja esittelemään toimintaansa oululaisille. Festivaalin ohjelmalavoilla nähdään oululaista osaamista ja moninaista kulttuuria. Esiintymässä ovat muun muassa Oulu Sinfonia ja Oulun teatteri sekä runsas kattaus muita oululaisia esiintyjiä kolmella eri ohjelmalavalla.  

Uusi tapahtuma kutsuu erityisesti uudet oululaiset Kuusisaareen viettämään rentoa pikniktapahtumaa ja tutustumaan Ouluun. Tapahtumassa on ohjelmaa sekä suomen että englannin kielellä. Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala on lähettänyt kaikille uusille asukkaille kutsukirjeen tapahtumaan.  

”Olen itse muuttanut eri kaupunkien välillä ja koen että tervetulotoivotus uuteen kaupunkiin luo heti kodin tuntua. Oulu kylässä -festivaaleilla pyrimme tuomaan koko kaupungin yhdelle tapahtumasaarelle helposti saavutettavaksi kaikille kaupunkilaisille”, pohtii Oulu kylässä -festivaalin tuottaja Eeva Ojala.  

Vaikkei olisi uusi asukas, ovat kaikki tervetulluita tapahtumaan ja päivittämään tietonsa Oulusta ja nauttimaan laadukkaasta ohjelmatarjonnasta.

Alueella ei ole ruokapalveluita ja tapahtuma järjestetään piknik-hengessä. Piknikeväät voi käydä hakemassa Arctic Food Festivaaleilta, joka järjestetään keskustan ravintoloissa tai torilla järjestettäviltä syysmarkkinoilta. 

Koko tapahtuman ohjelma, aluekartta ja esittelijöiden tiedot löytyvät tapahtuman verkkosivuilta sekä Oulun Päivien sosiaalisen median kanavista.