Oulu kylässä -festivaali järjestetään toista kertaa ensi syksynä – festivaali hakee nyt toimijoita

16.05.2023

Oulu kylässä -festivaali järjestetään toista kertaa osana Oulun Päiviä 1. syyskuuta klo 13–19 Kuusisaaren tapahtumapuistossa. Festivaali opastaa uusia ja nykyisiä oululaisia kotikaupungistaan tarjoamalla tietoa erilaisista palveluista ja harrastusmahdollisuuksista Oulussa. Oulu kylässä -festivaali on maksuton ja avoin kaikille.

Tapahtumassa on ohjelmassa monipuolisesti musiikki- ja tanssiesityksiä. Päälavalle nousevat muun muassa rock and rollia tarjoileva The Duckbills, oululaisduo Peltokurki sekä festivaalikansaa laulattava Mikko Alatalo. Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä lähettää tapahtuman kutsukirjeen kaikille uusille asukkaille ja saapuu avaamaan festivaalin.

Festivaali kutsuu erityisesti uudet oululaiset Kuusisaareen viettämään rentoa tapahtumapäivää ja tutustumaan Ouluun. Vaikkei olisi uusi asukas, ovat kaikki tervetulluita tapahtumaan ja päivittämään tietonsa Oulusta ja nauttimaan laadukkaasta ohjelmatarjonnasta. Koko tapahtuman ohjelma on julkaistu Oulu kylässä -tapahtuman verkkosivuilla .

Festivaali hakee toimijoita

Kuusisaaren nurmikentälle kokoontuu laaja joukko erilaisia toimijoita, jotka esittelevät toimintaansa ja palveluita uusille oululaisille. Toimijoiksi etsitään erilaisia järjestöjä ja seuroja. Kuusisaaren alueella on mahdollisuuksia monenlaiseen toiminnan esittelyyn sekä osallistavan aktiviteetin järjestämiseen.

Alueelle järjestetään telttoja, joissa toimijat pääsevät esittäytymään ja Kuusisaaren nurmikenttä sekä polut mahdollistavat erilaiset näytökset, kilpailut ja kokeilut. Toimijahaku on käynnissä 31. heinäkuuta saakka ja toimijaksi pääsee ilmoittautumaan festivaalin verkkosivuilta.