Oulu myy hyvinvointipalvelujen käytössä olevia rakennuksia eQ Yhteiskuntakiinteistöille - kauppahinta 165,6 M€

06.06.2022

Aiesopimus kaupungin ja eQ Yhteiskuntakiinteistöjen välillä allekirjoitettiin 31.5.2022 ja kaupunginhallitus hyväksyi myynti- ja tontinluovutuspäätöksen kokouksessaan 6.6.2022.

”Kauppa toteuttaa hyvin kaupungin omistajapoliittista strategiaa tässä muuttuvassa tilanteessa, jossa hyvinvointipalvelut ja palo- ja pelastustoimi siirtyvät hyvinvointialueen tehtäviksi”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä.

”Olemme tyytyväisiä sujuvaan kilpailutusprosessiin sekä hyvin alkaneeseen yhteistyöhön myyjän ja ostajan välillä”, sanoo kaupunginjohtaja Päivi Laajala. ”Kiinteistöjen kauppahinta on 165 557 000,- euroa ja sen käytöstä päätetään myöhemmin erikseen.”

“Vastuullisena, pitkäjänteisenä ja kotimaisena kiinteistönomistajana pidämme huolen siitä, että tilat ovat nyt ja tulevaisuudessa toimivat, terveelliset ja turvalliset. Tällä kaupalla pääsemme syventämään läsnäoloamme alueella ja aloittamaan pitkäkestoinen yhteistyö tulevan hyvinvointialueen kanssa. Yhteistyö Oulun kaupungin kanssa on ollut erittäin sujuvaa ja ammattitaitoista”, kertoo eQ Yhteiskuntakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.  

Kauppa sisältää seuraavat kaupungin hyvinvointipalvelujen käytössä olevat rakennukset:

- Kontinkankaan hyvinvointikeskus, Kajaanintie 46 A

- Kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5

- Pysäköintitalo kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5 D

- Tuiran hyvinvointikeskus, Kangastie 16

- Tuiran hyvinvointikeskus, Kangastie 12

- Tuiran hyvinvointikeskus pysäköintitalo, Kangastie 14

- Intiön hoivakoti, Upseerinkatu 2

- Kiimingin hyvinvointikeskus, Terveystie 1

”Vuoden 2023 alusta lukien kaikki hyvinvoinnin sekä palo- ja pelastustoimen käytössä olevat rakennukset siirtyvät hyvinvointialueen käyttöön kaupungin ja hyvinvointialueen välisellä vuokrasopimuksella. Koska kaupunki myy edellä mainitut rakennukset ja toimitilat, kaupunki vuokraa ne väliaikaisesti takaisin sopimuksen tullessa voimaan”, kertoo konsernijohtaja Ari Alatossava.

Rakennusten takaisinvuokraaminen tapahtuu nykyisellä pääomavuokratasolla ja rakennusten myynnillä ei lisätä hyvinvointialueen kiinteistökustannuksia.

eQ Yhteiskuntakiinteistöjen ja kaupungin välinen vuokrasopimus siirtyy uuden omistajan ja hyvinvointialueen väliseksi sopimukseksi vuoden 2023 alusta alkaen.

--

eQ Yhteiskuntakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa sairaaloita, terveyspalvelukiinteistöjä, palveluasumiskiinteistöjä, päiväkoteja, kouluja sekä muita yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Rahaston tarkoitus on pitkäaikainen ja vastuullinen kiinteistöjen omistaminen, ylläpito ja kehittäminen. Rahaston sijoittajat ovat pääosin suomalaisia instituutiosijoittajia.

Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 31.3.2022 noin 1,9 miljardia euroa, joka oli sijoitettu 146 kiinteistöön Suomessa. Rahasto on Suomen merkittävin yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. eQ:n kiinteistörahastoista löytyy lisätietoa osoitteesta: https://eqhaku.fi/meista/eq-toimitilat/