Oulu-opiston koronalinjaukset

25.11.2021

Koronatiedote

Tämä viikko sisältää koronan osalta merkittäviä linjauksia. Koronatilanne on Oulussa huonontunut, kaupunginhallitus on päättänyt koronapassin käyttöönotosta sekä kaupungin koronajohtoryhmä on päättänyt keskiviikkona 24.11.2021 muista koronaan liittyvistä toimenpiteistä.

Koronapassi

Pohjois-Suomen AVI:n päättämä 50 henkilön sisätilojen yleisötilaisuuksia koskeva rajoituspäätös tulee voimaan pe 26.11.2021. Oulu-opisto ottaa käyttöön koronapassin esityksissä, näytöksissä ja konserteissa. Samalla kun tarkastetaan koronapassin voimassaolo, varmistetaan esittäjän henkilöllisyys. Varauduthan siis koronapassin esittämiseen Oulu-opiston esityksissä, konserteissa ja näytöksissä. Pienempiä musiikkimatineoita järjestetään niin, että tilassa ei ole yli 50 henkilöä kerrallaan - näissä tilaisuuksissa koronapassi ei ole käytössä.

Kaupungin koronajohtoryhmän päätökset 24.11.2021

Oulussa suositellaan käytettäväksi maskia julkisissa sisätiloissa koronatilanteen vuoksi. Julkisia sisätiloja ovat muun muassa kaupat, kauppakeskukset ja kirjastot. Suositus ei koske kouluja/oppilaitoksia eli Oulu-opistoa. Suositus ei myöskään koske työpaikkoja, elleivät ne ole julkisia tiloja.

Maskeista

Vaikka varsinaista maskisuositusta ei työpaikoille ole annettu, mikään ei estä niitä käyttämästä.

Koronaturvallisin terveisin

Outi Lohi

Oulu-opiston rehtori