Oulu Sinfonia on elokuussa liikkeellä

10.08.2022

Oulu Sinfonian syyskauden käynnistää perinteiseen tapaan Oulu Sinfonia Open, kolmen konsertin ilta Hupisaarten kesäteatterissa, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Orkesterin pienkokoonpanot suuntaavat yleisötyöviikolla Oulun alueen kouluihin, hoivakoteihin ja taidelaitoksiin. Loppukuusta orkesteri palaa Hupisaarille Lauri Porran musiikkia ja visuaalisuutta yhdistävään Flyover Symphony -konserttiin, jossa kantaesityksensä saa uutuusteos Pohjoinen ääretön.

Kesäteatteri konserttipaikkana

Torstaina 11.8. Oulu Sinfonia Open tarjoaa kolme erilaista konserttia ylikapellimestari Rumon Gamban johdolla. Illan aikana kuullaan Oulu Sinfonian tuoreimmat kuulumiset ja avataan syyskauden ohjelmaa. Hupisaarten kesäteatterin konsertteihin on vapaa pääsy. Alueella palvelee myös ravintola sekä Oulu Sinfonian myyntipiste, josta on mahdollisuus ostaa orkesterin levyjä ja syyskauden konserttilippuja.

Klo 17 lapset ja lapsenmieliset saavat viettää aikaa Karhuherra Paddingtonin seurassa. Herbert Chappellin Paddington Bear’s First Concert tarjoaa koko perheelle yhteisen musiikkihetken. Tarinan kertojana toimii Aki Saarela.

Klo 19 Roaring Twenties -konsertti tuo klassisen musiikin esille jazzahtavassa valossa. Illan mittaan kuullaan mm. Leonard Bernsteinin, William Waltonin ja George Gershwinin säveltämiä tunnelmapaloja.

Klo 20 Evening Chill johdattaa kuulijat leposykkeeseen asettuneiden klassisen musiikin ikivihreiden myötä kesäillan hämärtyvään tunnelmaan. Konsertin teemoissa toistuvat kevät ja kesäyö mm. Felix Mendelssohnin, Edward Griedin ja Wolfgang Amadeus Mozartin kuvaamina.

Hupisaarille suunnataan myös torstaina 25.8., jolloin Oulu Sinfonian vieraaksi saapuvat kapellimestari Eero Lehtimäki sekä monipuolinen muusikko ja säveltäjä Lauri Porra. Konsertissa kuullaan kantaesityksenä Pohjoinen ääretön, joka johdattaa kohti tunnelmallista ambientia. Teoksen täydentää Perttu Saksan luoma visuaalinen ympäristö, joka pääsee parhaimmilleen tummassa elokuun illassa. Flyover Symphony -teoksessa kohtaavat sinfoniaorkesteri, ja rock- ja jazzmuusikoista koostuva Porran yhtye Flyover Ensemble (Mikko Kosonen kitara, Aki Rissanen piano ja Ville Pynssi rummut).

Pienkokoonpanot tuovat musiikin oululaisten lähelle

Jo usean vuoden ajan Oulu Sinfonia on aloittanut syyskautensa jakautumalla pienempiin kokoonpanoihin ja kiertämällä alueen kouluja, hoivakoteja, parin viime vuoden myötä myös muita taidelaitoksia. Pienkokoonpanojen jalkautumiskiertue on tänä vuonna saanut jälleen uusia muotoja, kun muusikot ovat itse suunnitelleet konserttien sisällöt haluamilleen kohderyhmille. Erilaiset kvartetit, kvintetit, seitsikko ja duot soittavat viikon kuluessa lähes 50 maksutonta, koulujen oppilaille ja henkilöstölle sekä erilaisten hoiva- ja palvelukotien asukkaille ja henkilöstölle suunnattua konserttia.

Kiertue kattaa myös yleisölle avoimia ja maksuttomia konsertteja:

Jousiduo soittaa keskiviikkona 17.8. klo 14.00–19.30 Kirjastoauto Kaunon reitillä
Puhallinkvintetti soittaa Oulun taidemuseossa torstaina 18.8. ja perjantaina 19.8. klo 11 ja Oulun pääkirjastossa torstaina 18.8. ja perjantaina 19.8. klo 12.

Syksyn konsertit Madetojan salissa käynnistyvät torstaina 15.9. Lipunmyynti kaikkiin syksyn konsertteihin on alkanut. Kausikortit ovat myynnissä 5.9. asti.

Lauri Porra istuu huonekasvien ja soittimien seassa.Kuva: Lauri Porra, c Jarmo Katila