Oulun kaupunginhallitus vierailee Virossa 6.9.-10.9.2022

02.09.2022

Oulun kaupunginhallitus vierailee Virossa 6.9.-10.9.2022. Matkalle osallistuu kaupunginhallituksen jäsenten lisäksi kaupungin ylintä viranhaltijajohtoa.

Vierailun tarkoituksena on tutustua Tallinnassa sähköisten kuntapalveluiden järjestämiseen, kaupunkiliikenteen ratkaisuihin, yrittäjyyden edistämiseen sekä kaupunkien yhteistyön syventämiseen. Tartossa esillä ovat ympäristökysymykset sekä tutustuminen Tarton Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2024.

Keskiviikkona 7.9. kaupunginhallitus vierailee Viron valtiovarainministeriössä, jossa esitysten ja keskustelujen teemoina ovat mm. vihreä siirtymä ja rahoitusohjelmien rooli, tulevaisuuden liikenneratkaisut, uudet kaupunki- ja yhteistyömallit sekä yhteistyö ja vaikuttaminen EU:ssa. E-Estonia Briefing Cernter:issä tutustutaan Viron edistyksellisiin sähköisiin palveluihin.

Torstaina 8.9. kaupunginhallitus tapaa Tallinnan kaupungin johtoa ja keskustelee mm. vihreästä kaupunkiliikenteestä ja vihreistä energiamuodoista, sekä Tallinnan Smart City -ratkaisuista. Kaupunginhallitus tutustuu myös Viron startup-ekosysteemiin.

Perjantaina 9.9. kaupunginhallitus vierailee Tartossa, jossa se osallistuu kaupunkikehittämisen konferenssiin ja tapaa Tarton kaupunginjohtajan. Tartossa tutustutaan myös erityisesti Tartto Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2024 -suunnitteluun.

Kaupunginhallituksen matkalle osallistuvat Mirja Vehkaperä, Henna Määttä, Pirjo Sirviö, Jarmo Husso, Jessi Jokelainen, Hanna-Mari Juntunen, Jukka Kolmonen, Heikki Kontturi, Matti Matinheikki, Lauri Nikula, Mikko Raudaskoski, Jenna Simula, Juha Hänninen, Risto Päkkilä ja Saija Hyvönen sekä virkamieskunnasta Päivi Laajala, Ari Alatossava, Ari Heikkinen, Mika Penttilä, Marko Kilpeläinen, Mikko Salmi, Juha Ala-Mursula, Tapio Matinmikko, Outi Rouru, Karri Oikarinen ja Juuso Rönnholm.