Oulun kaupunki aloittaa hoiva-avustajien oppisopimuskoulutuksen – hakuaikaa on 18.3. saakka

23.02.2022

Kiinnostaako sinua työskentely ihmisten parissa? Haluatko työllistyä hoiva-alalle nopeasti?

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut aloittaa hoiva-avustajien oppisopimuskoulutuksen yhteistyössä Koulutuskuntayhtymä OSAOn kanssa. Haettavana on yhteensä 20 hoiva-avustajan oppisopimuspaikkaa Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa. Opinnot alkavat keväällä 2022.

Hae koulutukseen, hakuaika päättyy 18.3.2022 klo 15.00. 

Hoiva-avustaja huolehtii asiakkaiden perustarpeista ja työskentelee vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä. Hoiva-avustajan tehtävissä ei tarvita lähihoitajan tai sairaanhoitajan koulutusta. Hoiva-avustaja ei osallistu lääkehoitoon eikä hän saa olla yksin työvuorossa.

Hoiva-avustajan koulutus ei johda tutkintoon, mutta se antaa valmiuksia vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä työskentelyyn. Hoiva-avustajakoulutuksen käyneen on mahdollisuus myöhemmin täydentää opintojaan hakeutumalla esimerkiksi lähihoitajakoulutukseen.

Oppisopimuskoulutuksen kautta nopeasti hoiva-alalle

Oppisopimuskoulutuksen kautta on mahdollisuus työllistyä nopeasti hoiva-alalle. Opinnot kestävät vajaan vuoden. Koulutus sisältää lähiopiskelua keskimäärin 2–4 päivää kuukaudessa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista, ohjattua- ja itsenäistä opiskelua sekä verkko-opiskelua. Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Oppisopimusopiskelijan tukena on koko opiskeluajan kokenut ja koulutettu työpaikkaohjaaja, joka ohjaa, tukee ja perehdyttää uutta työntekijää. Oppisopimuksella opiskellessa opiskelija on työsuhteessa työnantajaan, eli Oulun kaupungin hyvinvointipalveluihin. Oppisopimuksella opiskeleva on oikeutettu kunnallisen SOTE-sopimuksen mukaiseen palkkaan.

Tammikuussa haussa ollut Oulun kaupungin ja OSAOn yhteistyössä järjestämä lähihoitajan oppisopimuskoulutus kiinnosti hakijoita hyvin, ja koulutukseen haki 266 henkilöä.

Lue lisää hoiva-avustajan oppisopimuskoulutuksen hakuilmoituksesta.