Oulun kaupunki edistää kiertotaloutta EU:n tuella

Oulun kaupunki osallistuu Euroopan Unionin Let’s Go Circular! -hankkeeseen. EU-hankkeen tavoitteena on edistää kaupunkien siirtymistä kiertotalouteen. Hanke kestää vuoden 2025 loppuun.
23.11.2023

Oulun kaupunki osallistuu Euroopan Unionin Let’s Go Circular! -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on edistää kaupunkien siirtymistä kiertotalouteen LGC! -yhteistyöverkoston tuen ja asiantuntijuuden avulla. Oulun tavoitteena on uudistaa hankkeen oppeja hyödyntäen Oulun kaupungin kiertotalouden tiekartta vuodelta 2021. Hankkeen sidosryhminä toimivat Oulun kaupungin eri organisaatioiden ja liikelaitosten lisäksi Oulun innovaatioallianssi, Oulun yliopisto sekä Oulun ammattikorkeakoulu.

Hanketta isännöi Münchenin kaupunki ja siihen osallistuu Oulun lisäksi Cluj-Napoca (Romania), Korfu (Kreikka), Granada (Espanja), Malmö (Ruotsi), Riika (Latvia), Tirana (Albania) sekä Guimarães ja Lissabon (Portugali). Hanke kestää vuoden 2025 loppuun. Hankkeen kokonaisbudjetti on 850 000 euroa. Oulun budjetti on 87 700 euroa, josta EU-tuen osuus on 70 prosenttia.

Katso lisätietoa hankkeen kotisivuilta.

 

Lisätietoja

Kiertotalousasiantuntija
Petteri Tuuttila