Oulun kaupunki etsii yhteistyökumppaneita ja parasta liiketoimintamallia tapahtuma- ja elämysareenan toteuttamiseksi

10.11.2022

Oulun kaupunki esittelee käynnistyvää Oulun tapahtuma- ja elämysareenahanketta torstaina 10.11.2022 Tampereella Kiinteistöalan vuosiseminaarin yhteydessä. Samalla kaupunki kartoittaa areenan toteuttamisesta kiinnostuneita yhteistyökumppaneita. Tulevan markkinavuoropuhelun aikana kaupunki etsii yhdessä kiinteistökehittäjien ja -sijoittajien kanssa parasta liiketoimintamallia areenan toteuttamiseksi Ouluun.
 

Oulun kaupunki laati toukokuussa 2022 toiminnallisen ja taloudellisen selvityksen tapahtuma- ja elämysareenan toteuttamisedellytyksistä. Tämän pohjalta hankkeelle etsitään nyt markkinavuoropuhelun aikana yhteistyökumppanit sekä toteutus- ja liiketoimintamalli. Markkinavuoropuhelun jälkeen kaupungilla on valmiudet päättää areenahankkeen etenemisestä.

Areenan keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien ja uudistuvien matkustuspalveluiden yhteydessä on loistava. Tontti sijaitsee Raksilassa, Oikeus- ja poliisitalon paikalla. Areenan välittömään yhteyteen on toteutumassa myös uusi Oulun asemakeskus. Sijaintinsa puolesta areena palvelee puolta Suomea, ja markkina-alue ulottuu myös pohjoisen Ruotsin ja Norjan alueille.

”Oulun veto- ja pitovoiman parantaminen ovat kaupunkistrategian mukaisesti toimintamme keskeisiä tavoitteita. Meillä on iso tarve kansainvälisen tason kulttuuri-, liikunta- ja konferenssitapahtumien tiloille, ja samalla kaupunkimme positiivinen väestökehitys sekä areenan laaja markkina-alue takaavat, että elämyksille riittää myös kysyntää. Kaupunki on sitoutunut areenahankkeen edistämiseen”, toteaa yhdyskuntajohtaja Marko Kilpeläinen.

Oulun tapahtuma- ja elämysareena on toteutuessaan yksi Oulun vaikuttavimmista kaupunkikehittämisen hankkeista, jonka myötä keskustaan syntyy lisää työpaikkoja, palveluita, kauppoja sekä tilaa tapahtumille ja kulttuurille.