Oulun kaupunki haluaa mahdollistaa liigaolosuhteet jalkapallolle

05.10.2023

Noin 5000-paikkaista jalkapallostadionia on suunniteltu Heinäpäähän kolmen vuoden ajan. Projektia on toteuttanut AC Oulun pääomistajan OTC-sijoitus Oyn tytäryhtiö OTC Stadion Oy. Stadion oli tarkoitus rakentaa 75-prosenttisesti yksityisellä rahoituksella.

Stadionprojektia toteuttanut OTC Stadion Oy tiedotti tiistaina 4.10.2023 keskeyttävänsä valitusten viivästyttämän hankkeen kustannustason noustua tuntuvasti.

Oulun kaupunki ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin jalkapallon olosuhteiden osalta. Kaupunki haluaa mahdollistaa sen, että AC Oulu pystyy pelaamaan tulevaisuudessakin Veikkausliigan edellyttämissä olosuhteissa. Samoin käymme AC Oulun kanssa keskustelut, millä edellytyksillä jalkapallostadion olisi toteutettavissa sen jälkeen, kun kaava on saanut lainvoiman.

Konkreettisesti asia etenee ensi viikolla, kun Oulun kaupungin virkamiesjohto tapaa AC Oulun edustajat.

Oulun kaupunki on tukenut Heinäpään jalkapallostadion -hanketta merkittävänä elinvoima- ja liikuntainvestointina. Kaavamuutos hyväksyttiin keväällä yksimielisesti kaupunginvaltuustossa, joka myönsi hankkeelle myöhemmin myös kaupungin investointiavustusta 4,2 miljoonaa euroa. Hankkeeseen oli odotettavissa tukea myös opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja Suomen Palloliitolta, mikä olisi vähentänyt kaupungin investointiosuutta.