Oulun kaupunki ja Nuorten ystävät järjestävät yhteistyössä päihdetyön kokemusasiantuntijakoulutuksen Oulussa

05.09.2022

Nuorten Ystävien Verto-hanke ja Oulun kaupungin avopäihdepalvelut järjestävät yhteistyössä päihdetyön kokemusasiantuntijakoulutuksen loka-joulukuun aikana Oulussa.

Kokemusasiantuntijakoulutuksen saanut henkilö voi toimia erilaisissa vapaaehtoisissa kokemusasiantuntijatehtävissä, kuten päihdetyöntekijän työparina muun muassa yksilökäynneillä tai erilaisissa ryhmissä. Esimerkiksi koulut tai eri asiantuntijatahot voivat myös hyödyntää kokemusasiantuntijoita eri tehtävissä. Kokemusasiantuntijan tärkein työkalu on oma tarina.

Koulutukseen otetaan enintään 20 riippuvuudesta kuntoutuvaa henkilöä tai läheistä, joiden toipuminen on edennyt siihen vaiheeseen, että kokemusasiantuntija on valmis kertomaan omasta toipumispolustaan. Elämäntilanteen tulee olla vakaa. Aktiivinen päihteidenkäyttö tai tuoreet retkahdukset ovat este kokemusasiantuntijakoulutukseen osallistumiselle.

Kokemusasiantuntijoilta edellytetään halua jakaa omaa tarinaansa, mutta koulutuksen käyminen ei velvoita osallistumaan kokemusasiantuntijatyöhön. Kokemusasiantuntijatyö on pääasiassa palkatonta vapaaehtoistyötä, josta voidaan maksaa kulukorvaus. Koulutuksesta on lisätietoa Nuorten Ystävien verkkosivuilla.
 

Kouluttajat kertovat mielellään lisää koulutuksen sisällöstä ja heille voi myös ilmoittautua 9.9.2022 mennessä:
 

Vertaistyön koordinaattori Hanna Eskola, Nuorten ystävien Verto-hanke:
hanna.eskola(at)nuortenystavat.fi, p. 044 740 994

Sosiaalityöntekijä Minna Haaraoja/Oulun kaupunki
minna.haaraoja(at)ouka.fi, p. 044 703 6242