Oulun kaupunki mukana SuomiAreenalla Porissa kestävän tulevaisuuden teemoilla

10.06.2024

Oulun kaupunki on mukana yhteiskunnallisella keskustelufestivaalilla SuomiAreenalla Porissa tiistaista perjantaihin 25.-28. kesäkuutaOulun teemoina ovat Steam-oppiminen ja Kestävän tulevaisuuden opinvirta. SuomiAreena muodostuu keskustelutilaisuuksista ja Kansalaistorista, ja Oulu on mukana molemmissa. 

Oulun kaupungin järjestämä paneeli torstaina 27.6.

Torstaina 27.6. SuomiAreenan teemoina ovat vihreä siirtymä, energia, koulutus ja kiertotalous. Tuolloin kello 17-17.45 on Oulun kaupungin järjestämä paneelikeskustelu ajankohtaisella teemalla "Korjataan pallo itse".  Paneelikeskustelussa pohditaan, voidaanko viheliäisetkin ongelmat kohdata ja ratkaista koulutuksen avulla ja yhdessä tekemällä. Luvassa on tiukkaa asiaa rennolla otteella. 

Kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettaja Jussi Tomberg perustelee Oulun teemaa näin:

”Voisiko kestävä tulevaisuus syntyä yhdessä tekemällä, kokeilemalla ja innostumalla? Meille ei ole tulossa lähiaikoina ihmeopetussuunnitelmaa, joka muuttaisi totaalisesti toimintakulttuurin ja saisi meidät kaikki heti sitoutumaan kestävään siirtymään ja toimimaan yhden planeetan rajoissa. Meidän pitää tehdä se itse. Kestävyys vaatii osaamista ja arvoja. Koulun tehtävänä on kasvattaa osaajia ja ekososiaalisesti sivistyneitä yksilöitä ja yhteisöjä. Kestävä tulevaisuus ja Steam-pedagogiikka lyövät kättä kokeillen, värkäten ja yhdessä tekemällä.” 

Paneelin puhujina ovat oululaisen Kaakkurin koulun rehtori Matti Ahola, kansanedustaja Timo Furuholm, Oulun yliopiston dosentti Sari Harmoinen, BIOS-tutkimusyksikön ympäristöfilosofian ja ympäristöpolitiikan tutkija Ville Lähde sekä steam-koordinaattori Paula Vorne Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista. 

Juontajina toimivat Jussi Tomberg sekä Kaakkurin koulun oppilaat Viki Kaijanen ja Siiri Sundqvist.

Paneelikeskustelut voi katsoa maksutta paikan päällä Porissa sekä suorana lähetyksenä tai tallenteena MTV Katsomossa. 

Oulu Kansalaistorilla joka päivä

Oulu on mukana omalla teltallaan myös Kansalaistorilla Porin torilla joka päivä. Oulun teltalla voi tutustua Steam-pedagogiikkaan ja Kestävän tulevaisuuden opinvirtaan käytännönläheisellä tavalla.

Teltalla on mukana teemaan sopivasti myös oululainen FabPatch-vaatelaastari.  

Katso SuomiAreenan ohjelma
Oulun toimijoiden oma sivu: Asteen verran kestävämpi (ouka.fi)