Oulun kaupunki sai THL:n kunniamaininnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä

24.11.2023

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) laitos myöntää vuosittain kunnille kunniamainintoja ansiokkaasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä. Oulun kaupunki sai tänä vuonna THL:n kunniakirjan kiitokseksi pitkäjänteisestä ja laadukkaasta HYTE-työstä vuosien ajan.

THL:n uutena pääjohtajana ensi vuoden alussa aloittava Mika Salminen luovutti kunniakirjan Oulun kaupungille perjantaiaamuna Helsingissä. Sen vastaanottivat Oulun kaupungin hyvinvoinnin edistämisen johtaja Pirjo Nikula sekä hyvinvointi-, kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Susa Vikeväkorva.

THL on palkintoja myöntäessään pisteyttänyt kuntien toimintaa vuosina 2010–2023. Toiminnan laatua arvioidaan seitsemällä toimialalla. Tiedot kuvaavat työn johtamista, koordinaatiota, resursseja ja toimeenpanoa.

THL:n tulosten mukaan Oulun kaupunki on panostanut erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön strategiseen ja operatiiviseen johtamiseen, liikunnan edistämiseen sekä hyvinvointia ja terveyttä edistävään kulttuuritoimintaan. THL:n arvion mukaan tasaisen laadukas työ ei ole sattumaa, vaan pitkäjänteisen ja määrätietoisen poikkihallinnollisen työn tulosta.

”Oulun kaupunki on tehnyt merkittävää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä pitkäjänteisesti, mutta tämän vuoden alusta vielä tehostetummin, kun sille on oma vastuualue perustettu”, kertoo Pirjo Nikula. 

Viime vuodenvaihteessa tehty sote-uudistus siirsi varsinaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kaupungilta hyvinvointialue Pohteen vastuulle. Kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kuuluu edelleen silti myös kaupungin toimenkuvaan