Oulun kaupunki tuo neuvottelukuution Pekurin kirjastoon

19.12.2023

Pekurin kirjastossa on 19.12.2023 alkaen testattavana SmartBlock-neuvottelukuutiojoka on suunniteltu kuudelle hengelle. Neuvottelukuutio on esteetön myös pyörätuoliasiakkaille. Varaaminen on maksutonta, varauksen voi tehdä tunniksi kerrallaan. Tilan voi varata tästä linkistä. Varaaminen onnistuu myös paikan päällä lukemalla neuvottelukuution näytöllä oleva QR-koodi omalla älypuhelimella.

Kirjaston verkkosivuilta löytyvällä digitaalisella kartalla näkyy koko Pekurin kirjasto. Kartalla voi tutkia kirjaston tiloja ja palveluita ja saada niistä lisätietoja. Digitaaliselta kartalta voi katsoa myös Digiverstaan laitteiden reaaliaikaisen varaustilanteen ja niidenkin varaaminen kartan kautta on mahdollista.

Innovaatiopäällikkö Olli Rantala kertoo, että neuvottelukuutiossa on sensoreitajotka mittaavat tilan äänenvoimakkuutta, lämpötilaa, ilmankosteutta ja läsnäoloa. Näiden avulla tiloista voidaan tehdä toimivampia ja parantaa niiden käyttökokemusta. 

Asiakkaat voivat antaa palautetta tästä kokeilusta myöhemmin jaettavan kyselyn avulla. Lisäksi palautetta voi antaa kaupungin ja kirjaston omien palautekanavien kautta.

Kuution mallinen tila jossa lasiseinä.
SmartBlock-neuvottelukuutio Pekurin kirjastossa.