Oulun nuorisovaaleissa ennätysmäärä ehdokkaita - äänestys alkaa 16. marraskuuta

03.11.2022

Oulun nuorisovaltuusto ONEn kaksivuotinen toimikausi päättyy vuoden lopussa. Haku nuorisovaltuuston seuraavalle toimikaudelle päättyi lokakuun lopussa. Oulun nuorisovaltuuston vaaleihin palautettiin määräaikaan mennessä ennätysmäärä hakemuksia ympäri Oulua. Nuorisovaltuustoon hakevia 15-19-vuotiaita oululaisia tai Oulussa opiskelevia ehdokkaita on 50.

Nuorisovaalit järjestetään totuttuun tapaan sähköisenä äänestyksenä 16.-25.11.2022. Äänioikeutettuja ovat 13–19-vuotiaat oululaiset ja Oulussa opiskelevat nuoret.

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti omassa oppilaitoksessa. Oppilaitokset järjestävät nuorisovaalit omissa yksiköissään. Jos nuori ei ole opiskelija tai ei muuten voi äänestää oppilaitoksessaan, äänestäminen tapahtuu Nuorten tieto- ja neuvontapalveluissa (os. Hallituskatu 5 A). Äänestysaika päättyy perjantaina 25.11. klo 12.

Nuorisovaltuustoon valitaan 24 nuorta varsinaiseksi jäseneksi ja kuusi nuorta varajäseniksi. Nuorisovaalien tulos julkaistaan perjantaina 25.11. klo 18 Nuorten Oulun Instagram- ja Facebook-sivuilla sekä Nuorten Oulun verkkosivuilla: www.nuortenoulu.fi/nuorisovaalit.

Uusi nuorisovaltuusto aloittaa kaksivuotiskautensa tammikuussa 2023. Nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous pidetään ryhmäytysleirin yhteydessä. Uudet jäsenet koulutetaan nuorisovaltuustotoimintaan.

Nuorisovaaliehdokkaisiin voi tutustua nuorisovaalisivustolla: www.nuortenoulu.fi/nuorisovaalit.