Oulun nuorisovaalien ehdokasasettelu avoinna 1.9. - 31.10.

31.08.2022

Oulussa toimii nuorisovaltuusto ONE, jossa on jäseninä n. 15–19-vuotiaita oululaisia tai Oulussa opiskelevia nuoria. Uusi nuorisovaltuusto aloittaa kaksivuotisen toimikautensa vuoden 2023 alussa. Ehdokasasettelu seuraaviin nuorisovaaleihin avautuu 1. syyskuuta. Nuorisovaltuustoon valitaan 24 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä.

Nuorisovaltuustoon voi hakea mukaan asettumalla ehdolle nuorisovaaleissa. Ehdolle voi asettua 1.9.–31.10.2022 täyttämällä ehdokaslomakkeen. Lomake löytyy nuorisovaalisivustolta. Nuori voi asettua ehdolle, jos on syntynyt vuosina 2003–2007 (15–19-vuotiaat) ja asuu tai opiskelee Oulun alueella (Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulussa, Oulunsalossa, Yli-Iissä tai Ylikiimingissä).
 

Nuorten ääni kuuluviin

ONEn tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto on tarkoitettu kaikenlaisille nuorille, joilla on halua vaikuttaa itselleen tärkeisiin tai nuorten asioihin yleensä, olivatpa ne paikallisia, valtakunnallisia, isoja tai pieniä.

Mukaan tullakseen nuorella ei tarvitse olla aiempaa kokemusta toiminnasta. Nuoret perehdytetään toimintaan, ja nuorisovaltuustolla on oma ohjaaja tukena koko toimintakauden ajan.
 

Äänestämään pääsee marraskuussa

Äänestäminen Oulun nuorisovaaleissa tapahtuu 16.-25.11.2022 pääsääntöisesti oppilaitoksissa. Äänioikeutettuja ovat 13–19-vuotiaat oululaiset ja Oulussa opiskelevat nuoret. Vuoden 2022 nuorisovaaleissa äänioikeus on vuosina 2003–2009 syntyneillä.

Sähköisen äänestyksen toteuttaa e-Vaali.fi. Vaalien käytännön järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisopalvelut.

Lisätietoja ehdokkaaksi asettumisesta ja äänestämisestä nuorisovaaleissa löytyy nuorisovaalisivustolta www.nuortenoulu.fi/nuorisovaalit sekä Nuorten Oulun somekanavilta (Facebook ja Instagram).

Nykyinen nuorisovaltuusto ONE jalkautuu oppilaitoksiin nuorisovaalien tiimoilta.