Oulun osallistuva budjetointi alkaa – mihin sinä käyttäisit 70 000 euroa?

31.01.2022

Oulun kaupungin osallistuva budjetointi käynnistyy tänään maanantaina 31.1. Osallistuvassa budjetoinnissa oululaiset ideoivat ja äänestämällä päättävät, miten 70 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä verkossa Osallistu Oulu -sivustolla (osallistu.ouka.fi)  31.1.–13.2. välisenä aikana.

Kaikki ideat tervetulleita

Ideointiaikana kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä.

"Osallistuvalla budjetoinnilla halutaan lisätä oululaisten vaikuttamismahdollisuuksia siihen, miten arjen asioita voisi Oulussa parantaa. Idean voi jättää yksin tai yhdessä ryhmän kanssa. Kaikki ideat ovat tervetulleita", viestintäjohtaja Mikko Salmi kannustaa.

Kaikkiin annettuihin ideoihin voi tutustua Osallistu Oulu -sivustolla. Ideointiaikana niistä voi myös käydä keskustelua. Lisäksi kaupunki vastaa sivustolla kaikkiin annettuihin ideoihin käsiteltyään ideat ideointiajan jälkeen.

Ideoista äänestykseen ja toteutukseen

Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa.

Myöhemmin keväällä oululaiset äänestävät, mitkä ehdotukset toteutetaan. Äänestystuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 70 000 euron budjettiin.

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.