Oulun osallistuva budjetointi käynnissä – mihin sinä käyttäisit 70 000 euroa?

30.01.2023

Oulun kaupungin osallistuva budjetointi käynnistyy maanantaina 30.1.2023.

​​​​​​​Osallistuvassa budjetoinnissa oululaiset ideoivat ja äänestämällä päättävät, miten 70 000 euroa käytetään viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden parantamiseen Oulussa.

Muhiiko mielessäsi mainio idea?

Onko mielessäsi on idea, josta voisi olla iloa muillekin? Käy nyt antamassa se verkossa Osallistu Oulu -sivustolla. Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä 30.1.–12.2. välisenä aikana. Idean voi jättää yksin tai yhdessä ryhmän kanssa.

Sivustolla voi myös tutustua kaikkiin annettuihin ideoihin. Ideointiaikana niistä voi myös käydä keskustelua. Lisäksi kaupunki vastaa sivustolla ideointiajan jälkeen kaikkiin annettuihin ideoihin.

Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa. 

Keväällä äänestetään ehdotukset toteutukseen

Myöhemmin keväällä oululaiset äänestävät, mitkä ehdotukset toteutetaan. Äänestystuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet äänestysehdotukset, jotka mahtuvat 70 000 euron budjettiin.

Viime vuonna oululaiset äänestivät kahdeksan asukkaiden ideoista laadittua ehdotusta toteutettavaksi. Voit tutustua niihin Osallistu Oulu -sivustolla.

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.