Oulun osallistuvan budjetoinnin toteutukset ovat valmiita

19.12.2022

Oulun kaupungin osallistuvan budjetoinnin vuoden 2022 äänestyksen voittaneet ehdotukset on toteutettu ja ne ovat nyt oululaisten ilona. Oululaiset äänestivät toukokuussa kahdeksan erilaista ehdotusta toteutukseen oululaisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kaupunki toteutti kaikki eniten ääniä saaneet ehdotukset, jotka mahtuvat osallistuvan budjetoinnin 70 000 euron budjettiin.  

Toteutetut ehdotukset

 • Ulkoiluttajia ja kavereita kaupungin ikäihmisille kesäksi
  Osallistuvalla budjetoinnilla palkattiin nuoria (yli 18-vuotiaita) palvelutaloihin ja kotihoitoon eri alueille. Palkatut opiskelijat olivat henkilöitä, jotka olivat jo olleet harjoittelussa kotihoidossa tai palvelutaloissa. Yli kaksikymmentä nuorta työskenteli ikäihmisten kesäkaverina kesän ja syksyn aikana.
 • Koirankakkapussiautomaatteja yleisille alueille
  Eri puolille Oulua asennettiin kesän aikana 10 kappaletta koirankakkapussiautomaatteja siten, että jokaiselta suuralueelta löytyy nyt oma automaattinsa. Automaattien sijainnin voi tarkistaa osoitteesta kartta.ouka.fi. Sieltä automaatit löytyvät valikon kohdasta kadut ja puistot > varusteet.
 • Nuotiopaikka Kiulukankaan alueelle
  Nuotiopaikka sijaitsee Kiulukankaalla lähellä ulkoilupolkua ja hiihtolatua. Reitti nuotiopaikalle löytyy Saunamajurintien loppupäästä. Kuva tarkemmasta sijainnista löytyy Osallistu Oulu -sivun toteutusten sivulta. Nuotiopaikalla ei ole puuhuoltoa, muista siis ottaa omat puut mukaan!
 • Oulunlahden uimarannan kunnostus
  Oulunlahden uimaranta kunnostettiin alkukesän aikana. Ranta- ja vesialueelta poistettiin kaislikkoa ja lietettä, alueen puita ja pensaita raivattiin, ranta-alueelle lisättiin hiekkaa ja nurmialueille levitettiin uutta multaa ja istutettiin uutta nurmikkoa. Uimarannan sijainti kartalla.​​​​​​
 • Puistonpenkkejä kaupungin yleisille alueille
  Yhteensä yksitoista uutta puistonpenkkiä sijoitettiin syksyn aikana Tuiran, Maikkulan, Peltolan, Linnanmaan ja Haukiputaan yleisille alueille.
 • Luonnonkukkaistutuksilla monimuotoisuutta
  Niittykukkia on kylvetty laikuiksi viidelle viheralueelle eri puolille Oulua: Tiedonkehtoon, Toppilansalmenpuistoon, Ritaväylälle sekä Sirppitien ja Kuokkatien viheralueille Välivainiolle. Lisäksi Allintien kulman liikenteenjakajaan kylvettiin niittykasveja.
 • Puita keskustaan
  Summalla hankittiin ja istutettiin Kirkkokadulle lokakuussa yhteensä 33 laatikkokuusta.
 • Metsokankaan luistelukentälle penkki
  Penkki on hankittu, ja viety paikalleen kentän reunalle luistelukauden alussa.

Tarkemmat tiedot kaikista toteutuksista ovat luettavissa Osallistu Oulu -sivustolta.  

Uusia ideoita etsitään tammikuussa 

Osallistuva budjetointi käynnistyy Oulussa jälleen ensi vuonna ideoiden haulla. Vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe alkaa maanantaina 30. tammikuuta ja kestää kaksi viikkoa 12. helmikuuta asti. 

Ensi vuodelle ideoiden toteuttamiseen varattu summa on jälleen 70 000 euroa. Ideoita oman asuinalueen ja koko Oulun kehittämiseksi pääsee antamaan ideointiaikana Osallistu Oulu -sivustolla. Sivustolla voi tutustua myös kaikkiin vuonna 2022 jätettyihin ideoihin ja kaupungin niihin antamiin vastauksiin.  

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.