Oulun pääkirjaston rantarakenteet uusitaan – työt käynnistyvät viikolla 28

10.07.2023

Vänmanninsaaressa sijaitsevan Oulun pääkirjaston rantarakenteet uusitaan tulevan kahden vuoden aikana. Rakennustyöt käynnistyvät valmistelevilla töillä viikon 28 aikana.

Rakennusurakassa huonokuntoiset rantarakenteet peruskorjataan. Vuoden 2025 keväällä valmistuva työ sisältää tukimuurin, laiturirakenteen, kaiteiden ja valaistuksen uusimisen. 

Rakentamistyöt pyritään tekemään niin, että rantarakenteiden rakenteet ja materiaalit vastaavat mahdollisimman pitkälle nykyisiä rakenteita ja materiaaleja.

Urakka-alue käsittää suuren osan Kaarlenväylän kirjaston puoleisesta alueesta. Rakennustöitä varten pääkirjaston takana sijaitseva pysäköintialue poistuu yleisestä käytöstä ja se muuttuu työmaa-alueeksi. Lisäksi kirjaston puoleinen jalankulku- ja pyörätie suljetaan rakennustöiden ajaksi.  

Urakka-alueen vieressä on käynnistymässä myös pääkirjaston peruskorjaus. Rantarakenteiden uusimisen työmaa-alueet ja liikennejärjestelyt sovitetaan yhteen kirjaston peruskorjauksen työmaan järjestelyiden kanssa.

Oulun pääkirjaston rantarakenteiden uusimishanke on Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden tilaama työ. Hankkeen rakennuttajana toimii Welado Oy ja urakoitsijana Destia Oy.

-