Oulun Päiviä vietetään 60. kertaa - ensimmäistä kertaa päivien ohjelmaan on avoin haku

22.03.2022

Oulun Päivät kutsuu kaikkia tapahtumajärjestämisestä kiinnostuneita tahoja tarjoamaan ohjelmaa festivaaleille, jotka järjestetään tänä vuonna 60. kertaa. Päivien ajankohta on 2.-4.9.2022.

Oulun Päivien ohjelmiston tuotantotapa on ollut aina yhteisöllinen. Vuonna 2022 Oulun Päivien ohjelmaan on ensimmäistä kertaa avoin haku. 

60-vuotisjuhlaansa viettävä Oulun vanhin kulttuuritapahtuma toivoo ohjelmistoonsa niin perinteitä esiintuovaa kuin myös uutta kaupunkikulttuuria luovaa sisältöä. Festivaaliohjelma tarjoilee omaleimaisia, maksuttomia, oululaisia elämyksiä. 

Rahoitusta tai tukea hakevat ehdotukset Oulun Päivien ohjelmaksi tulee jättää 10.4.2022 mennessä. Ehdotusten tulee olla suomen- tai englanninkielisiä.  Oulun kaupunkiorganisaation eri yksiköt eivät voi hakea tukea. Valittuihin tapahtumajärjestäjiin ollaan yhteydessä huhtikuun 2022 loppuun mennessä. Tarkemmat tiedot ohjelmahausta Oulun Päivät voi tukea valittuja tuotantoja esimerkiksi rahallisesti tai tiloja ja välineitä lainaamalla.

Oulun Päivien ohjelmaan voi ilmoittautua mukaan myös ilman tukea. Jos tapahtuma ei tarvitse tukea, sen voi ilmoittaa osaksi Oulun Päivien ohjelmaa suoraan Mun Oulun tapahtumakalenterin kautta. Kalenterin kautta ilmoitetut tapahtumat pääsevät mukaan Oulun Päivien ohjelmaan ja yhteismarkkinointiin. 

"Oulun Päivät on poikkeuksellinen kaupunkifestari, kun nyt kaikilla on mahdollisuus osallistua ohjelmantekijäksi. On hienoa nähdä, mitä kaikkea oululaiset keksivät. Eikun mietintämyssy päähän ja ideat lentämään", sanoo viestintäjohtaja Mikko Salmi.