Puistopiknik, piirroskuva

Oulun puistopiknikit tarjoavat maksutonta kesäohjelmaa

12.06.2024

Oulun kaupungin tapahtumapalvelut ja Valveen kaupunginosakulttuuri järjestävät maksuttomia ja kaikille avoimia puistopiknikejä heinä-elokuussa. Ohjelmassa on yhteensä 16 tapahtumaa, joissa on tarjolla eri genrejen musiikkia live-esityksinä ja dj-vetoisesti, mutta myös lastenteatteria, osallistavaa katukulttuuria sekä kehollisia työpajoja. Hollihaan puistossa sijaitseva Hollilava on tuttuun tapaan tapahtumien pääpaikka, mutta sen lisäksi tapahtumat levittäytyvät myös puistoihin ja kaduille eri puolille Oulua.

Tapahtumien esiintyjiä ja järjestäjiä ovat oululaiset taiteilijat ja harrastajat, ryhmät sekä yhdistykset. Esiintyjät ja järjestäjät on valittu huhtikuussa järjestetyn ohjelmahaun pohjalta. Ohjelmaehdotuksia saatiin noin 70. Edellisen vuoden tapaan puistopiknikien tuotannosta vastaa kulttuuriyhdistys Kelluva ry, joka pyörittää myös Kelluvan Lavan toimintaa.

“Kiinnitimme tämän kesän ohjelmavalinnoissa erityisesti huomiota siihen, että eri kohderyhmät olisi otettu mahdollisimman laajasti huomioon. Tavoitteena oli, että kaikille löytyisi jotakin kiinnostavaa.” Kelluva ry:n puheenjohtaja Maria Similä kertoo.

”Puistopiknikit ovat kaikkia kaupunkilaisia yhdistäviä tapahtumia, joihin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Tärkeä pointti on se, että samalla voimme tarjota myös esiintymisen paikkoja harrastajille”, toteaa Oulun kaupungin tapahtumapäällikkö Jarkko Halunen.

Puistopiknikejä järjestetään Hollilavan lisäksi Ainolan puistossa, Tuiranpuistossa, Tuiran uimarannalla, Äimäraution siirtolapuutarhalla, Oulunsalon kotiseutumuseolla ja Pikisaaren Kelluvalla Lavalla. Ohjelma alkaa keskiviikkona 3.7. Hollilavalla uusien lauluntekijöiden illalla.

Ohjelmatiedot Puistopiknikkien nettisivuilla 

Oulun puistopiknikit löytyvät sosiaalisen median kanavista Facebookista ja Instagramista, joita seuraamalla saa viimeisimmät tiedot tapahtumista. Ohjelmistomuutokset ovat mahdollisia ja tapahtumissa on säävaraus.