Oulun talousneuvolan toiminta jatkuu Pohteella

15.12.2022

Oulun talousneuvolan toiminta jatkuu myös ensivuonna ja palvelu laajenee koskemaan koko Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta. Palvelupaikka on Oulussa, Business Aseman tiloissa. Apu talousongelmista kärsiville on mennyt tarpeeseen ja sille nähdään tarvetta myös jatkossa.

Oulun kaupunki on antanut talousneuvontaa vuoden 2021 alusta lähtien. Talousneuvolan toiminta on osoittanut, että neuvonnalle on ollut käyttöä ja tarvetta toiminnan jatkumiselle myös uudessa organisaatiossa.

Asiakkailta saadun palautteen perusteella taloudellisella ohjauksella ja neuvonnalla on saatu helpotusta ihmisten tukalaan tilanteeseen. Palvelun piiriin hakeutuvien ongelmat ovat olleet vaihtelevia, eli sellaisia, johon tämä palvelu on tarkoitettu.

Talousneuvola kannustaa jatkossakin ihmisiä hakemaan apua jo varhaisessa vaiheessa, jos oma taloudellinen tilanne huolestuttaa. Oli huoli voi suuri tai pieni, yhteys matalan kynnyksen palveluun kannattaa. Siellä voidaan yhdessä miettiä ratkaisua hankalaan tilanteeseen. Palvelua saa nimettömänä ja ilman ajanvarausta.

Talousneuvolan asiantuntijoina toimivat sosiaaliohjaaja tai sosiaalityöntekijä, talous- ja velkaneuvoja, ulosottoviranomainen sekä Kelan virkailija, jotka kaikki ovat tavattavissa paikan päällä.

Talous­neuvola on avoinna joka toinen torstai klo 13 – 16 parillisilla viikoilla 12.1.2023 alkaen.

Business Asema, Hallituskatu 36 B 90100 Oulu

p. 040 191 7225

sähköposti: talousneuvola[at]ouka.fi