Oulun varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön sähköinen eVaka 5. lokakuuta - infotilaisuus huoltajille 30.8.

15.08.2022

Päivitetty 29.8.2022: eVaka otetaan käyttöön vasta 5.10.2022, ei 5.9.2022

Kaikissa Oulun päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa sekä varhaiskasvatuspalveluissa otetaan 5. lokakuuta alkaen käyttöön sähköinen eVaka-järjestelmä. eVaka on helppokäyttöinen, ja huoltajat voivat käyttää sitä suomeksi ja englanniksi.

Huoltaja voi hakea eVakassa lapselleen varhaiskasvatus-, esiopetus- ja avoimen varhaiskasvatuksen paikkaa, irtisanoa varhaiskasvatuspaikan sekä ilmoittaa tulotietonsa. Lapsen varhaiskasvatusajat ja poissaolot ilmoitetaan eVakassa.

”Kun lapsen varhaiskasvatusajat ja poissaolot ovat tiedossa, pystytään henkilökunnan työvuorot ja ateriatilaukset suunnittelemaan tarvetta vastaavaksi. Järjestelmä auttaa näin välttämään myös ruokahävikkiä”, eVakan Oulun projektipäällikkö Anu Hamari kertoo.

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma ja lapsen arjen dokumentointi ovat jatkossa eVakassa. Se on myös viestintäkanava perheiden ja varhaiskasvatuksen välillä.

”eVaka helpottaa huoltajien arkea, kun he hoitavat varhaiskasvatukseen liittyvät asiat sähköisesti. Kannustankin huoltajia ottamaan eVakan aktiiviseen käyttöön”, Hamari jatkaa.

Huoltajille infotilaisuus Teamsissa 30.8.

Huoltajille järjestetään infotilaisuus eVakasta tiistaina 30.8. klo 17.30–19.30. Osallistumislinkin Teams-tilaisuuteen saa eVakan verkkosivuilta: www.ouka.fi/evaka. Myös tilaisuuden tallenne löytyy myöhemmin edellä mainitusta osoitteesta.
 

Oulun kaupunki kehittää eVaka-järjestelmää edelleen Espoon, Tampereen ja Turun kaupunkien kanssa. eVaka on jo käytössä Espoossa ja Tampereella, Turussa se otetaan käyttöön ensi keväänä. Yhteistyö näkyy huoltajille uusina toiminnallisuuksina ja sähköisinä palveluina myös jatkossa.