Oulussa perinteiset lukiolaisten penkkariajot 9.2. ja vanhojen tanssit Ouluhallissa 10.2.

06.02.2023

Oulun lukioissa vietetään torstaina 9. helmikuuta abiturienttien penkinpainajaisia. Oulussa ajetaan jälleen perinteiset penkkariajot. Penkkariautot kokoontuvat Raattiin klo 13, josta startataan klo 13.30.

Autot ajavat reittiä: Raatintie - Merikoskenkatu - Kajaaninkatu - Kirkkokatu - Pakkahuoneenkatu -Isokatu - Linnankatu - Kirkkokatu. Keskustan reitti kierretään kahteen kertaan. Ajelun reitti lyhenee hieman aiempien vuosien reittiin verrattuna.

Haukiputaan lukion abit ajelevat Haukiputaan alueella. Lähtö koululta on klo 12.15. Abirekat kiertävät Haukiputaan keskustan kautta ja jatkavat siitä matkaa alueen kouluille. 

Penkkariautoista ei enää heitellä edellisvuosien tapaan karkkia. Letkan välistä kulkeminen on turvallisuussyistä kielletty.

Yhteistanssit jälleen Ouluhallissa

Oulun lukioiden vanhojen päivän yhteistanssit järjestetään kahden vuoden koronatauon jälkeen jälleen Ouluhallissa perjantaina 10.2. klo 15 alkaen.  Lukion vanhojen päivä ja vanhojen tanssien kurssi huipentuu Ouluhallin yhteisesitykseen, jossa tanssivat Oulun lukioiden vanhat sekä OSAOn ammattilukion vanhat. Mukana on 12 lukiota, ja tänä vuonna tanssijoita on ennätysmäärä 1084 opiskelijaa.  

Tanssiaisten ohjelmisto sisältää perinteisiä salonki- ja juhlatansseja, vauhdikkaita seuratansseja sekä Ouluhallin näytöstä varten laaditun lopputanssin. Tämän vuoden tansseina esitetään Poloneesi, Wieninvalssi, Grand Square, Menuetti, Tango Jalousie, Salty Dog Rag ja lopputanssi ”Don´t Stop Me Now”. 

Tanssiaisiin myydään ohjelmalehtisiä 5 euron kappalehintaan Ouluhallin sisääntuloaulassa. Perinteen mukaan ohjelmalehtisten myynnistä saatava tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna tuotto lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin Oulun osastolle Oulussa olevien ukrainalaisten auttamiseen sekä Oulun Seudun Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry:n lukion opiskelijoiden stipendirahastoon.

Ouluhallin tanssiaiset alkavat klo 15 ja hallin ovet avataan yleisölle klo 14. Yleisön sisäänkäynti on C-ovesta (isomman, moottoritien puoleisen pysäköintialueen puolelta). Yleisön käytössä on vain tämä isompi pysäköintialue ja parkkipaikkoja on rajallinen määrä, joten kannattaa käyttää julkista liikennettä, tulla kävellen tai pyöräillen tai jättää auto Ouluhallin lähistöllä oleville P-paikoille.

Tänä vuonna tanssijoita on ennätysmäärä. Jotta istumapaikkoja riittäisi kaikille, suositus on, että katsojia tulisi maksimissaan kaksi yhtä tanssijaa kohden.   

Oulussa yhteistanssiaiset järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Tapahtuman järjestää Oulun Seudun Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry. Järjestelyvastuussa ovat tänä vuonna Kastellin lukio ja OSAOn ammattilukio.