Paljon kaivutöitä Oulussa kesällä – kaupunki korjaa pinnat suunnitelman mukaan

17.05.2024

Oulussa on tänäkin kesänä useita kaivutöitä eri puolilla kaupunkia. Kaivutöitä aiheuttavat mm. valokuidun lisääminen. Kaivutöitä on tänä vuonna mm. Oulunsalossa, Kaakkurissa, Oulunsuussa, Knuutilassa, Korvensuoralla, Talvikankaalla, Herukassa, Myllyojalla, Parkkisenkankaalla, Haapalehdossa, Kynsilehdossa, Kuivasjärvellä ja Haukiputaalla. Kaikki kaivulupakohteet ovat nähtävissä Oulun karttapalvelussa osoitteessa kartta.ouka.fi.

Kaivutöistä vastaavat eri yritykset, jotka merkitsevät kohteet työmaataululla. Työmaataulussa lukee yrityksen yhteystiedot sekä työn kesto. Mahdollisista vahingoista kuten ojarummun tukkeutumisesta tai epäsiististä jäljestä vastaa kaivutyötä tekevä urakoitsija. Palaute vahingoista tulee lähettää kaivu-urakoitsijalle.

Oulun kaupunki korjaa katu- ja viheralueiden pinnat kaivu-urakan jälkeen. Ensimmäisenä korjataan asfaltti- ja kiveyspinnat, ja vihertyöt tehdään viimeisenä. Kaikki korjattavat kohteet ovat kaivulupajärjestelmässä, eikä niiden korjauksista tarvitse olla yhteydessä erikseen kaupunkiin. Korjauksissa edetään alueittain, eikä korjaustöitä tehdä yksittäisissä kohteissa heti kaivun jälkeen. Korjaustöitä voivat viivyttää myös uudet, eri valokuituyritysten tekemät kaivut samalla alueella. 

Tänä vuonna korjataan isoja kohteita esimerkiksi Oulunsalossa, Kaijonrannassa, Linnanmaalla, Kaukovainiolla, Herukassa ja Haukiputaalla. Kauden aikana tehtävien valokuitukaivujen alueet ovat seurannassa. Kaivulupien suuren määrän takia korjausten aikataulua yksittäiselle kohteelle ei pystytä kertomaan etukäteen.